Sposób przygotowania:
Zapiekanka z indyka i szpinaku
Przed wykonaniem zapiekanki należy zmielić pierś z indyka oraz obrać i pokroić pieczarki. Następnie obraną i pokrojoną cebulę wraz z pieczarkami dusimy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. W między czasie w dzbanku sparzamy ze skórki pomidory ( w ciepłej wodzie ). Pomidory kroimy w kostkę. Do duszących się składników dodajemy rozdrobniony szpinak, czosnek i pomidory. Wszystkie składniki w między czasie doprawiamy wcześniej przygotowanymi przyprawami i ziołami. Mięso mielone również doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem ziołowym.Wszystkie przygotowane składniki zapiekanki układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym. Gotową potrawę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180stopni na około 30-40 min. Z zapiekanki w czasie pieczenia będzie wydzielało się dużo wody, którą można odlać kilkukrotnie.