Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielone krokiety z mięsem i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Krokiety z mięsem i boczniakami są wspaniałym dodatkiem do czerwonego barszczu. Można ich podawać z sosem lub same.

Zielone krokiety z mięsem i boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone krokiety z mięsem i boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Zielone krokiety z mięsem i boczniakami
Jajka zmiksować z rozmrożonym szpinakiem. Dodać mleko, wodę, oliwę, sól i mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować i odłożyć na pół godziny. Następnie porcje ciasta wlewać na rozgrzaną patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Nadzienie: Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i boczniaki. Połączyć z mielonym gotowanym mięsem, doprawić do smaku przyprawą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać i chwilę poddusić. Farszem smarować upieczone naleśniki, zwijać, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. 
Zielone krokiety z mięsem i boczniakami
Z przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki
Zielone krokiety z mięsem i boczniakami
Z mięsa boczniaków cebuli i przypraw przygotować nadzienie
Zielone krokiety z mięsem i boczniakami
Na usmażone naleśniki nałożyć porję farszu zawną boki i zwijać krokiety
Zielone krokiety z mięsem i boczniakami
Zanurzać w roztrzepanym jajku obtaczać w bułce tartej i rumienić ze wszystkich stron