Sposób przygotowania:
Zrazy cielęce nadziewane z sosem pieczar
Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą, ułożyć po plastrze szynki. Marchew i seler obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zblanszować w osolonej wodzie, odcedzić. Surową kiełbasę wyjąć z osłonki, włożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, zblanszowane warzywa, skórkę z cytryny, szczypiorek i wymieszać. Masę doprawić solą i pieprzem, posmarować nią kotlety. Mięso zwinąć i dokładnie zawinąć sznurkiem. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. W brytfannie rozgrzać olej, zrumienić zrazy. Cebulę, seler i marchewkę na sos obrać, umyć, drobno pokroić, dodać do zraz, podsmażyć. Wlać wino i bulion, zagotować. Dodać liście laurowe. Mięso wstawić do piekarnika i dusić 1godzinę. Szalotki obrać, pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, dodać do szalotki. Całość krótko dusić. Gotowe zrazy wyjąć z sosu, sos przetrzeć przez sito, razem ze śmietaną, dodać do pieczarek, zagotować, lekko zagęścić mąką. Zrazy polać sosem i od razu podawać.