Strona główna Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Porady « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Złoty Ekspert
Artykuły: 97
zdjęcia: 1 z 1
Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste sposoby na "odchudzenie" ulubionych zup.


Wiele z nas używa do gotowania zup mięsa, w przypadku dobrego rosołu jest to nieodzowny składnik. Chcemy, aby nasz wywar był aromatyczny i smaczny, ale niekoniecznie bardzo tłusty. Oto dwa sposoby jak pozbyć się tłuszczu z rosołu: 1. Gdy rosół będzie zimny i warstwa tłuszczu na jego powierzchni zetnie się, wystarczy zebrać jego nadmiar przy pomocy łyżki. 2. Drugi sposób można zastosować, gdy tłuszcz na powierzchni nie będzie jeszcze ścięty. Wystarczy w gazę zawinąć kilka kostek lodu i zebrać za jej pomocą tłuszcz z powierzchni (lód spowoduje ochłodzenie tłuszczu, który przyczepi się do gazy).

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane