Strona główna Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Porady « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Złoty Ekspert
Artykuły: 97
zdjęcia: 1 z 1
Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste sposoby na "odchudzenie" ulubionych zup.


Wiele z nas używa do gotowania zup mięsa, w przypadku dobrego rosołu jest to nieodzowny składnik. Chcemy, aby nasz wywar był aromatyczny i smaczny, ale niekoniecznie bardzo tłusty. Oto dwa sposoby jak pozbyć się tłuszczu z rosołu: 1. Gdy rosół będzie zimny i warstwa tłuszczu na jego powierzchni zetnie się, wystarczy zebrać jego nadmiar przy pomocy łyżki. 2. Drugi sposób można zastosować, gdy tłuszcz na powierzchni nie będzie jeszcze ścięty. Wystarczy w gazę zawinąć kilka kostek lodu i zebrać za jej pomocą tłuszcz z powierzchni (lód spowoduje ochłodzenie tłuszczu, który przyczepi się do gazy).

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane