Strona główna Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Porady « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 96
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste sposoby na "odchudzenie" ulubionych zup.


Wiele z nas używa do gotowania zup mięsa, w przypadku dobrego rosołu jest to nieodzowny składnik. Chcemy, aby nasz wywar był aromatyczny i smaczny, ale niekoniecznie bardzo tłusty. Oto dwa sposoby jak pozbyć się tłuszczu z rosołu: 1. Gdy rosół będzie zimny i warstwa tłuszczu na jego powierzchni zetnie się, wystarczy zebrać jego nadmiar przy pomocy łyżki. 2. Drugi sposób można zastosować, gdy tłuszcz na powierzchni nie będzie jeszcze ścięty. Wystarczy w gazę zawinąć kilka kostek lodu i zebrać za jej pomocą tłuszcz z powierzchni (lód spowoduje ochłodzenie tłuszczu, który przyczepi się do gazy).

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane