Strona główna Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu

Porady « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 96
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste sposoby na "odchudzenie" ulubionych zup.


Wiele z nas używa do gotowania zup mięsa, w przypadku dobrego rosołu jest to nieodzowny składnik. Chcemy, aby nasz wywar był aromatyczny i smaczny, ale niekoniecznie bardzo tłusty. Oto dwa sposoby jak pozbyć się tłuszczu z rosołu: 1. Gdy rosół będzie zimny i warstwa tłuszczu na jego powierzchni zetnie się, wystarczy zebrać jego nadmiar przy pomocy łyżki. 2. Drugi sposób można zastosować, gdy tłuszcz na powierzchni nie będzie jeszcze ścięty. Wystarczy w gazę zawinąć kilka kostek lodu i zebrać za jej pomocą tłuszcz z powierzchni (lód spowoduje ochłodzenie tłuszczu, który przyczepi się do gazy).

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak usunąć nadmiar tłuszczu np. z rosołu  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane