basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Właśnie robiłam taki bigos w sobotę.Był naprawdę smaczny, aromatyczny.

Bigos z młodej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
Kapustę drobno szatkuję zalewam wodą i zagotowuję, odcedzam, podlewam małą ilością wody.Wody ma być mało, bo później gdy dodam pomidory wody przybędzie. Do gotującej kapusty dodaję, przyprawy według uznania. Wcześniej przesmażam boczek pokrojony z wieprzowiną i porem pokrojonym w półksiężyce.Pod koniec smażenia, dodaje kiełbasę pokrojoną w kostkę. Do gotującej kapusty dodaję przesmażone mięso z boczkiem,kiełbasą i porem.Gałązki selera,pietruszki, lubczyku,koper, kroję drobno i dodaje do gotującej kapusty.Marchewkę wkładam do gotującej kapusty, w całości gdyż przerywam na ogrodzie i jest jeszcze mała.Na końcu, dodaję pokrojone pomidory.Kapusta z pomidorami gotuje się jeszcze około 15 minut.Ja do kapusty nie robię zasmażki,gdyż tego nie wymaga.Życzę smacznego.
Bigos z młodej kapusty
Etap 1
Bigos z młodej kapusty
Etap 2