Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
Kapustę drobno szatkuję zalewam wodą i zagotowuję, odcedzam, podlewam małą ilością wody.Wody ma być mało, bo później gdy dodam pomidory wody przybędzie. Do gotującej kapusty dodaję, przyprawy według uznania. Wcześniej przesmażam boczek pokrojony z wieprzowiną i porem pokrojonym w półksiężyce.Pod koniec smażenia, dodaje kiełbasę pokrojoną w kostkę. Do gotującej kapusty dodaję przesmażone mięso z boczkiem,kiełbasą i porem.Gałązki selera,pietruszki, lubczyku,koper, kroję drobno i dodaje do gotującej kapusty.Marchewkę wkładam do gotującej kapusty, w całości gdyż przerywam na ogrodzie i jest jeszcze mała.Na końcu, dodaję pokrojone pomidory.Kapusta z pomidorami gotuje się jeszcze około 15 minut.Ja do kapusty nie robię zasmażki,gdyż tego nie wymaga.Życzę smacznego.