Bretania - warzywa z sosem na patelnię

  • 2

„Bretania. Warzywa z sosem na patelnię” – mieszanka warzywna, które przeniesie wszystkich smakoszy do malowniczego regionu Francji.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Bretania - warzywa z sosem na patelnię
Kompozycje mrożonych jarzyn – wzbogacone o różne konfiguracje ryżu, makaronu i sosu – przypadną do gustu wszystkim mistrzom kuchni, którzy lubią kulinarne eksperymenty, cenią szybkość przygotowywania posiłków i ich wysoką jakość. Mrożone dania Felco nie tylko świetnie prezentują się na talerzu, ale także zaskoczą gości doskonałym smakiem typowym dla regionalnych i narodowych kuchni. Co równie ważne, zachowują do 70 procent wszystkich składników odżywczych zawartych w świeżych jarzynach i mogą być przechowywane przez dłuższy czas, dzięki czemu stale pozostają do dyspozycji szefów kuchni. W zależności od potrzeb mogą służyć jako baza do przygotowania dania głównego albo samodzielny, pełnowartościowy posiłek polecany wszystkim kulinarnym odkrywcom.

„Bretania. Warzywa z sosem na patelnię” – mieszanka warzywna, które przeniesie wszystkich smakoszy do malowniczego regionu Francji słynącego z wyrafinowanego smaku i przywiązania do tradycji kulinarnej. W skład mrożonki wchodzi biała fasola, która jest nieodzownym składnikiem potraw określanych „a la bretonne”. Recepturę dania uzupełniają pomidory, marchew, cebula, por i seler. Całości dopełnia pyszny sos pomidorowy o lekkiej konsystencji. W menu placówek gastronomicznych mrożonka Felco doskonale sprawdzi się zarówno w roli przystawki podawanej z chrupiącą bagietką, jak i gorącego warzywnego dodatku do dania głównego.

Karton 2 x 2,5 kg lub karton 5 kg luz kosztuje ok. 31 zł brutto. Produkty można kupić w specjalistycznych hurtowniach oraz centrach typu cash & carry.