Chrupiące Chipsy Jabłkowe

Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Jabłko naturalne wytwarzane są ze świeżych jabłek najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów...

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Chrupiące Chipsy Jabłkowe
Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Jabłko naturalne to niskokaloryczne chipsy owocowe, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze owoców. Wytwarzane są ze świeżych jabłek najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Dzięki zastosowaniu unikalnej metody suszenia jabłek, chipsy mają atrakcyjne cechy sensoryczne – są niezwykle chrupiące i smaczne.

ROLA BŁONNIKA jest nieoceniona. Wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie organizmu pobudzając pracę jelit i ułatwia prawidłową przemianę materii.

BŁONNIK wspiera proces rozpuszczania i wypłukiwania produktów ubocznych trawienia, pozostających w układzie pokarmowym, powoduje uczucie sytości i doskonale miesza się z pożywieniem sprawiając, że organizm pochłaniania mniej tłuszczów.

Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Jabłko naturalne wzbogacone jest witaminą C, która wspomaga odporność organizmu, neutralizuje wolne rodniki oraz bierze udział w syntezie hormonów.

Chipsy owocowe są pyszną przekąską ‘na słodko’ mimo, że nie zawierają cukru!

Kamis Fit up!™ Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami, które przygotujesz stosując produkty z linii Kamis Fit up!: Sosy Sałatkowe i mieszanki przyprawowe.

Jabłka są owocami niskokalorycznymi -100 g to tylko 30-50 kalorii. Ale nie jest to jedyna jego zaleta. Najcenniejsze w jabłku jest to, że zawiera ponad dwadzieścia różnego rodzaju składników mineralnych i witamin takich, jak: witamina C - która wspiera system odpornościowy, witamina A, magnez skutecznie wzmacniający układ nerwowy, potas obniżający ciśnienie, wapń i krzem, które korzystnie wpływają na włosy i paznokcie. Ale niewątpliwie największym dobrodziejstwem dla organizmu jest błonnik w postaci pektyn. Mówiąc obrazowo, działają one jak miotła i wymiatają toksyny z naszego układu pokarmowego, regulują florę bakteryjną, neutralizują substancje toksyczne, pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Jabłko także uważane jest za wielkiego przyjaciela serca, ponieważ działa wzmacniająco na jego mięsień. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego, miażdżycy i sklerozie.
Rajski owoc także "myje zęby" i jeżeli nie mamy możliwości umycia zębów w danej chwili, zjedzmy wtedy jabłko, a pektyny na pewno nie dopuszczą do rozwoju bakterii w jamie ustnej.

Skład: jabłko – 98%, suszony koncentrat cytryny, witamina C.

Masa netto 20g.

Fit up!™ każdego dnia!

Artykuł pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS