Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z czereśniami i porzecz
Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut. Przeciąc na pół. Masa: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Wiśnie i czeresnie zblenderować. Dodać do masy. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Polewa: Margarynę rozpuścić, na ogniu wlac mleko- zawsze dodaję „na oko” tak aby składniki ładnie się połaczyły ok. pół szklanki, dodać kakao i cukier. Energicznie wymieszać. Biszkopty przełożyć masą. Polac polewa i na wierzhu porzucać porzeczki.