Śmietana 36% - 500 ml
Żółtka - 5szt.
Cukier puder-60g
Laska wanilii-1szt.
Cukier brązowy do
posypania gotowych deserów
Palnik gazowy do zapiekania potraw
Śmietanę podgrzać z miąższem z wanilii. Żółtka wymieszać powolnymi ruchami z cukrem pudrem, aby nie napowietrzyć ich zbyt mocno. Wystudzoną śmietanę połączyć z masą z żółtek. Gotowy płyn rozlewamy do żaroodpornych naczyń jednoporcjowych. Naczynia z deserem umieszczamy w nagrzanym do 100°C piekarniku i pieczemy 40 minut. Gotowy deser należy wystudzić w lodówce. Przed podaniem posypujemy górną warstwę deseru cukrem brązowym i zapiekamy palnikiem kulinarnym do uzyskania pięknie zrumienionej powierzchni.
ul.Pegaza 2
80-299 Gdańsk
tel 58-554-61-43
kom 533-012-788
www.malinowyogrod.pl
Z dumą informujemy, że :
- zdobyliśmy nagrodę główną Grand Prix w jubileuszowej 10 edycji konkursu Gastronom Pomorza 2010.
Poprzez tą nagrodę jury oraz liczne grono konsumentów doceniło pięcioletnią pracę restauracji Malinowy Ogród i oferowanego przez nią cateringu.
CREME BRULEE
Przepis pochodzi z restauracji Malinowy Ogród z Gdańska.
ocena: 5/5 głosów: 1