Wyrabiając mięso na kotlety mielone zdarza się, że mięso nie jest zbyt podatne. Poza tym, że trudno jest nam wyrabiać masę, to w rezultacie kotlety są bite i niezbyt smaczne. Aby temu zaradzić należy wyrabiać mięso, które nie jest bezpośrednio wyjęte z lodówki, a przed dodawaniem do niego składników dodać na 1 kg mięsa 2 łyżki przegotowanej wody.
Idealnym sposobem na to, aby przygotowywane przez nas kotlety mielone nie były zbyt tłuste jest dodanie do wyrabianego mięsa mielonego startego surowego ziemniaka. Dzięki dodaniu surowego ziemniaka smażone przez nas kotlety pochłoną znacznie mniej tłuszczu z patelni.
Idealnym sposobem na to, aby przygotowywane przez nas kotlety mielone nie były zbyt tłuste jest dodanie do wyrabianego mięsa mielonego startego surowego ziemniaka. Dzięki dodaniu surowego ziemniaka smażone przez nas kotlety pochłoną znacznie mniej tłuszczu z patelni.