Dzień polskiej żywności

25 sierpnia świętujemy Dzień polskiej żywności. To doskonała okazja do tego, by docenić wysoką jakość rodzimych produktów. Zachęcamy do wspólnego świętowania!

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Dzień polskiej żywności
Polska kuchnia i rodzime produkty to główni bohaterowie Dnia polskiej żywności. Celem tego święta jest promowanie wysokiej jakości produktów spożywczych, dostępnych na naszym rynku. Największym wyróżnieniem, które może otrzymać konkretny wyrób jest godło "Doceń polskie". Podczas tego wydarzenia dowiemy się, które produkty zdobyły serca konsumentów z całego świata.

Polski nabiał, pieczywo, mięso, przetwory owocowe i warzywne, napoje, słodycze, a nawet mrożonki to tylko niektóre z produktów wyróżnionych certyfikatem jakości. Wśród docenionych wyrobów znajdują się zarówno produkty tradycyjne, jak i od niedawna dostępne nowości.

Organizatorom programu "Doceń polskie" zależy na podkreśleniu bogactwa i różnorodności rodzimych produktów.

Dzień polskiej żywności daje doskonały pretekst do tego, by poznać smak nieznanych do tej pory produktów lub by przypomnieć sobie, jak smakowały domowe dania z dzieciństwa.

Zachęcamy do świętowania i eksperymentowania z polskimi produktami w roli głównej!