Festiwal Dobrego Smaku

Nowa formuła Festiwalu Dobrego Smaku zaskoczyła w tym roku nie tylko restauratorów z ulicy Piotrkowskiej, ale również wszystkich łodzian.

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Festiwal Dobrego Smaku
W ostatni weekend czerwca reprezentacyjna ulica Łodzi stała się szlakiem turystycznym dla wszystkich smakoszy kulinarnych i amatorów dobrej kuchni. Trasę wycieczkową uczestników Festiwalu nie wyznaczały jednak historyczne obiekty, lecz łódzkie restauracje.
W czasie 3 dni trwania Festiwalu znani restauratorzy serwowali swoim gościom specjalnie przygotowane na tą okazję dania konkursowe. Niewielka cena potraw sprawiła, iż każdy z nas mógł osobiście odwiedzić wszystkie lokale biorące udział w rywalizacji i wybrać swoje ulubione danie Festiwalu. Warto pamiętać, iż udział w tym niecodziennym wydarzeniu to nie tylko okazja do spróbowania smacznych potraw przygotowanych przez najlepszych kucharzy. To przede wszystkim możliwość budowania i rozwijania relacji z naszymi bliskimi.
Wspólna zjedzona kolacja w dobrej restauracji zaspokoi nie tylko nasz głód, ale również wartości estetyczne i duchowe, była świetną okazją do rozmów i wspólnego spędzenia czasu wolnego. Tegoroczną edycję Festiwalu organizatorzy poszerzyli również o Szkołę Dobrego Smaku. W trakcie prowadzonych na żywo pokazów kulinarnych szefowie uznanych łódzkich restauracji prezentowali sposób przyrządzania swoich ulubionych potrawy.
W czasie spotkań uczestnicy szkolenia mieli okazję poznać techniki przygotowywania potraw oraz kulinarne tajemnice profesjonalnych kucharzy.