Festiwal będzie trwał od piątku 21 października do niedzieli. W ciągu trzech dni zostanie pokazanych 13 filmów, w tym 11 dokumentalnych. W ramach festiwalu odbędzie się również premiera filmu "Tost. Historia chłopięcego głodu' z Heleną Bonham - Carter. Jest to ekranizacja bestsellerowej autobiografii brytyjskiej gwiazdy kulinariów, dziennikarza i krytyka - Nigela Slatera. Podczas przeglądy obejrzeć będzie można m.in. opowieść o najsłynniejszym sushi-masterze, a także film o piwie jak również o whiskey. Poza pokazami filmowymi będą miały miejsce spotkania z bohaterami i twórcami, ekspertami oraz szefami kuchni. Nie zabraknie także wydarzeń specjalnych.
Przez cały czas trwania festiwalu przed kinami odbywać się będzię Smakowity Kiermasz, na którym kupić będzie można książki o tematyce kulinarnej, a także smaczne przekąski. W sobotni poranek odbędzie się śniadanie promujące ideę slow food i produkty regionalne. W niedzielę najmłodsi będą mieli okazję wziąć udział w warsztatach kulinarnych, a na nieco starszych czeka uroczysta kolacja filmowa w towarzystwie gości specjalnych.
Szczegółowy program na stronie organizatora:
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_food-film-fest-2011-program-festiwalu.html
Przez cały czas trwania festiwalu przed kinami odbywać się będzię Smakowity Kiermasz, na którym kupić będzie można książki o tematyce kulinarnej, a także smaczne przekąski. W sobotni poranek odbędzie się śniadanie promujące ideę slow food i produkty regionalne. W niedzielę najmłodsi będą mieli okazję wziąć udział w warsztatach kulinarnych, a na nieco starszych czeka uroczysta kolacja filmowa w towarzystwie gości specjalnych.
Szczegółowy program na stronie organizatora:
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_food-film-fest-2011-program-festiwalu.html
Gość