Przepisy z krajów arabskich pozwoliły nam zakosztować trochę ciepła i egzotyki. Powrót może być bolesny – zaczynają się już jesienne chłody i z przekonaniem można powiedzieć, że będzie coraz zimniej. Dlatego też świetnym pomysłem na rozgrzanie się w paskudną pogodę mogą być domowe, własnoręcznie robione, alkohole.
Otrzymanie dodatkowych 10 wirtuali za kategorię promowaną nie wyklucza możliwości uzyskania rangi "Superprzepisu", co daje dodatkowe 30 wirtuali. Szczegóły możecie sprawdzić w zakładce Nagrody, gdzie widnieje szczegółowy regulamin "Gotujmy z nagrodami".
Doceniamy porady na temat wyrobu alkoholi
Co więcej – dodatkowo punktowane będą także porady dotyczące domowego wytwarzania alkoholi, dodane do odpowiedniej kategorii w dziale Domowe alkohole. Porady, które okażą się wartościowe, i będą miały około 1000 znaków minimum otrzymają status "Superporady".
Nad merytoryczną wartością Waszych przepisów i porad będzie czuwał nasz ekspert, Przemysław Ziemichód, autor bloga o domowym wyrobie alkoholi przefermentuj.to. To także od Przemysława będzie zależeć, który przepis otrzyma kategorię "Super przepisu" i która porada zostanie wyróżniona.
Więcej o domowym wyrobie alkoholi możecie przeczytać tutaj:
Domowe alkohole
Zachęcamy do warzenia, fermentowania, rozlewania...
Redakcja
PS. A oto przepisy, które dodaliście w ramach kategorii promowanej:
Nalewka z czarnego bzu
Wytrawna nalewka kawowa
Nalewka malinowa
Nalewka z aronii z imbirem
Malinówka Madji
Miodula
Wino z aolesu
Wino porzeczkowe
Likier orzechowy
Nalewka jarzębinowa
Nalewka z ciemnych winogron
Koniak domowy
Nalewka z suszonych śliwek
Nalewka z żurawiny
Imbirówka
Cytrynówka
Ratafia
Dziękujemy!
Tit