G. A. DUBOWIS KUCHNIA ŻYDOWSKA

  • 2

660 stron w formacie 21x27 cm, w tym obszerny słownik objaśniający produkty i terminy kulinarne oraz alfabetyczny skorowidz przepisów, kolorowe fotografie i grafiki.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
G. A. DUBOWIS KUCHNIA ŻYDOWSKA
Książka, którą prezentujemy, „… jest unikalna. Zaproponowano w niej tysiące przepisów najróżniejszych dań kuchni żydowskiej. Przepisy skomplikowane i proste, drogie i tanie, popularne i dawno zapomniane. Dzięki rozprzestrzenieniu się narodu żydowskiego po całym świecie, kuchnia ta wchłonęła wszystko co najlepsze ze sztuki kulinarnej innych narodów, jednocześnie przekazując im swoje oryginalne dania (jakże cenna jest ryba faszerowana). Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem – autorem tej książki, który w proces przygotowania dań wplata przemyślenia o ciekawych sprawach, zapraszając jako współbiesiadników: Dowłatowa, Babla, Szaloma Alejchema, Żwanieckiego, Ostera, Gubermana i Szenderowicza. A to już jest uczta dla duszy.”