Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 1,5 szkl gorącej wody wymieszanej z pokruszoną kostką pieczeniową, dodać liść laurowy, angielskie ziele, pokrojoną marchewkę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki podsmażyć na maśle. Fasolkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Do pół miękkiego mięsa dodać pieczarki, fasolkę i obrane ze skórki pokrojone pomidory, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, odrobiną wody i mieloną papryką, połączyć z miękkim mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem lub kaszą i surówką.