Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz z różnymi dodatkami często gości na moim stole.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 1,5 szkl gorącej wody wymieszanej z pokruszoną kostką pieczeniową, dodać liść laurowy, angielskie ziele, pokrojoną marchewkę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki podsmażyć na maśle. Fasolkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Do pół miękkiego mięsa dodać pieczarki, fasolkę i obrane ze skórki pokrojone pomidory, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, odrobiną wody i mieloną papryką, połączyć z miękkim mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem lub kaszą i surówką.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką
Pokrojone w kostkę mięso zrumienić na rozgrzanym smalcu
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką
Posiekaną cebulę czosnek i pieczarki podsmażyć na maśle
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką
Pół miękkie mięso połączyć z pomidorami fasolką i pieczarkami