Sposób przygotowania:
Gulasz z pieczarkami
Najpierw trzeba starannie umyć mięso pod bieżącą wodą, osączyć i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem; następnie mięso z indyka i wieprzowinę (ważne, by mięso było w miarę chude) pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. W jednym garnku usmażyć mięso z cebulką na oleju, w drugim pieczarki z cebulką na maśle. Do mięsa wrzucić kilka liści laurowych i kulek ziela angielskiego oraz dodać przyprawę do gulaszu. Dusić do miękkości od czasu do czasu podlewając wodą i mieszając. Do usmażonego mięsa przełożyć pieczarki, dusić razem kilka minut. 3 łyżki mąki dokładnie wymieszać ze śmietaną - dodać do gulaszu w celu jego zagęszczenia. Chwilę gotować. Gulasz podawać z kaszą jęczmienną lub gryczaną.