Imbir przywędrował do naszego kraju przez Krzyżaków – ratował ich przed dolegliwościami żołądkowymi, gdyż jak wszem wiadomo zapobiega nadmiernemu powstawaniu gazów jak i łagodzi pracę jelit. Początkowo imbir w naszych kuchniach wzbogacał potrawy z cukru i o słodkim smaku, dopiero później znalazł zastosowanie w szerszym horyzoncie kuchennym.
Imbir posiada bogatą bazę składników wśród nich znajduje się wapń, magnez oraz potas roślinny. Świetnie spisuje się przy reumatyzmie, chorobach serca jak i w łagodzeniu alergii. W ciąży świetnie łagodzi mdłości, które towarzyszą młodym mamą w pierwszych tygodniach. Może on także pomagać w leczeniu nadciśnienia tętniczego jak i regulować poziom cholesterolu. Stosować go również można przy bólach głowy jak i menstruacyjnych. Wspomaga pracę umysły jak i wzmacnia koncentrację
Imbir posiada bogatą bazę składników wśród nich znajduje się wapń, magnez oraz potas roślinny. Świetnie spisuje się przy reumatyzmie, chorobach serca jak i w łagodzeniu alergii. W ciąży świetnie łagodzi mdłości, które towarzyszą młodym mamą w pierwszych tygodniach. Może on także pomagać w leczeniu nadciśnienia tętniczego jak i regulować poziom cholesterolu. Stosować go również można przy bólach głowy jak i menstruacyjnych. Wspomaga pracę umysły jak i wzmacnia koncentrację