Indukcja - płyty indukcyjne

  • 2

Indukcja to nowoczesna technologia, stworzona przez markę Mastercook, lidera w dziedzinie tego wyjątkowego rozwiązania.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Indukcja - płyty indukcyjne

Stawiasz garnek z wodą na płycie grzejnej, już po chwili słyszysz bulgotanie. Zawartość naczynia osiąga wysoką temperaturę i wrze, a powierzchnia płyty pozostaje zimna. Magia? Nie, to indukcja – nowoczesna technologia, stworzona przez markę Mastercook, lidera w dziedzinie tego wyjątkowego rozwiązania.

Marka Mastercook jest prekursorem technologii indukcji i liderem w tej dziedzinie. Płyta indukcyjna wciąż pozostaje najnowocześniejszym sposobem gotowania - pozwala na bardzo szybkie, komfortowe i bezpieczne gotowanie. Unikalna konstrukcja i innowacyjny sposób działania znacznie odróżniają płyty indukcyjne od ceramicznych. W ceramicznych - nagrzewana jest cała szklana powierzchnia, która następnie oddaje ciepło do naczynia, w indukcyjnych - ciepło wytwarzane jest tylko w naczyniu, a powierzchnia płyty pozostaje zimna. Płyta indukcyjna stanowi doskonałe połączenie bezpieczeństwa, funkcjonalności i oszczędności. 

Marka Mastercook nieustannie ulepsza technologię płyt indukcyjnych, wprowadzając, innowacyjne funkcje. Jako jedyna na rynku oferuje najnowocześniejsze rozwiązania: Evolis (model IDE64Z S) – bardzo dużą strefę grzejną, Cyclic (model IDI64 S) – okrągły, dotykowy slider, ułatwiający ustawienie mocy i Indulight (model IDE64L S) – kolorowe, świetlne wskaźniki informujące o pracy pól grzejnych. Te przełomowe rozwiązania zdobywają coraz większą popularność i uznanie klientów, czego dowodem są nagrody: „Złoty Laur Klienta 2008” oraz „Odkrycie Roku 2008” dla płyt indukcyjnych.