Czy wyśmienite jedzenie może iść w parze... ze zdrowym odżywianiem? Oczywiście! Wystarczą niewielkie zmiany, by uzyskać wyjątkowy efekt - i to przede wszystkim dla zdrowia!
Naczynie Sammi, dzięki wyjątkowej konstrukcji, pozwala smażyć bez tłuszczu oraz... gotować bez wody! Ciężko to sobie wyobrazić, zwłaszcza w przypadku delikatnego mięsa ryb.
Jak więc jest to możliwe? Tajemnica tkwi w budowie naczynia - dzięki wyjątkowej konstrukcji, temperatura wewnątrz pozostaje ograniczona do 160 - 180 stopni, rozgrzewając przy tym równomiernie dno i i podwójne ścianki.
Wyjątkowa technologia naczynia i jego budowa sprawiają, że przygotowywanie potraw w naczyniu Sammi nie wymaga solenia, a ponieważ ryby morskie są naturalnie lekko słone, nie musisz obawiać się tego, że twoje danie będzie pozbawione smaku.
To jednak nie wszystko! Wyobraź sobie, że tradycyjnie smażąc rybę w panierce, dodajesz swojemu posiłkowi dodatkowe 1500 kalorii! Brzmi przerażająco, prawda? Jednak od teraz to już przeszłość!
Naczynie Sammi to rozwiązanie na problemy osób zmagających się z różnymi schorzeniami, wymagającymi specjalistycznych diet. To dowód na to, że można jeść pysznie, mimo różnych restrykcji!
DORSZ Z ORZECHAMI
Składniki:
Sposób przygotowania:
Orzechy włoskie posiekaj, następnie podpraż na suchej patelni. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do soku z cytryny dodaj pokrojoną natkę pietruszki i bazylię, posiekany czosnek i orzechy. Wymieszaj. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i polej go przygotowaną wcześniej panierką, dodaj ziemniaki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość smaż ok. 20 minut.
ŁOSOŚ Z OWOCAMI
Składniki:
filet z łososia
1 łyżka octu winnego
1/2 cebuli
natka pietruszki
pieprz
1/2 pomarańczy
owoce sezonowe (jabłka, truskawki)
Sposób przygotowania:
Jabłko obierz i pokrój w ósemki. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia i jabłko. Dopraw rybę pieprzem i posyp natką pietruszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z truskawkami i pomarańczą.
PSTRĄG Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI
Składniki:
filet z pstrąga
3 pieczarki
1/2 cebuli
1/2 cukinii
pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę w piórka, cukinię w plastry. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z pstrąga - skrop cytryną i oprósz pieprzem. Dodaj pieczarki, cebulę i cukinię. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
Naczynie Sammi, dzięki wyjątkowej konstrukcji, pozwala smażyć bez tłuszczu oraz... gotować bez wody! Ciężko to sobie wyobrazić, zwłaszcza w przypadku delikatnego mięsa ryb.
Jak więc jest to możliwe? Tajemnica tkwi w budowie naczynia - dzięki wyjątkowej konstrukcji, temperatura wewnątrz pozostaje ograniczona do 160 - 180 stopni, rozgrzewając przy tym równomiernie dno i i podwójne ścianki.
Wyjątkowa technologia naczynia i jego budowa sprawiają, że przygotowywanie potraw w naczyniu Sammi nie wymaga solenia, a ponieważ ryby morskie są naturalnie lekko słone, nie musisz obawiać się tego, że twoje danie będzie pozbawione smaku.
To jednak nie wszystko! Wyobraź sobie, że tradycyjnie smażąc rybę w panierce, dodajesz swojemu posiłkowi dodatkowe 1500 kalorii! Brzmi przerażająco, prawda? Jednak od teraz to już przeszłość!
Naczynie Sammi to rozwiązanie na problemy osób zmagających się z różnymi schorzeniami, wymagającymi specjalistycznych diet. To dowód na to, że można jeść pysznie, mimo różnych restrykcji!
DORSZ Z ORZECHAMI
Składniki:
- filet z dorsza
- garść obranych orzechów włoskich
- sok z 1/2 cytryny
- natka pietruszki
- ząbek czosnku
- 2 ziemniaki
- bazylia
Sposób przygotowania:
Orzechy włoskie posiekaj, następnie podpraż na suchej patelni. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do soku z cytryny dodaj pokrojoną natkę pietruszki i bazylię, posiekany czosnek i orzechy. Wymieszaj. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i polej go przygotowaną wcześniej panierką, dodaj ziemniaki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość smaż ok. 20 minut.
ŁOSOŚ Z OWOCAMI
Składniki:
filet z łososia
1 łyżka octu winnego
1/2 cebuli
natka pietruszki
pieprz
1/2 pomarańczy
owoce sezonowe (jabłka, truskawki)
Sposób przygotowania:
Jabłko obierz i pokrój w ósemki. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia i jabłko. Dopraw rybę pieprzem i posyp natką pietruszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z truskawkami i pomarańczą.
PSTRĄG Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI
Składniki:
filet z pstrąga
3 pieczarki
1/2 cebuli
1/2 cukinii
pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę w piórka, cukinię w plastry. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z pstrąga - skrop cytryną i oprósz pieprzem. Dodaj pieczarki, cebulę i cukinię. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Kupiłam ale jeszcze nie wypróbowałam ,najwyższy czas na wypróbowanie.