Przygotuj ulubioną rybę bez tłuszczu z Sammi!

  • 2

Smażona, duszona, pieczona - dobrze przyrządzona ryba w każdej wersji smakuje wyśmienicie. Od teraz możesz cieszyć się nie tylko smakiem, ale też jakością przyrządzanych dań rybnych - przygotujesz je bez kropli tłuszczu!

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Przygotuj ulubioną rybę bez tłuszczu z Sammi!
fot. materiały prasowe / fotolia
Czy wyśmienite jedzenie może iść w parze... ze zdrowym odżywianiem? Oczywiście! Wystarczą niewielkie zmiany, by uzyskać wyjątkowy efekt - i to przede wszystkim dla zdrowia!

Naczynie Sammi, dzięki wyjątkowej konstrukcji, pozwala smażyć bez tłuszczu oraz... gotować bez wody! Ciężko to sobie wyobrazić, zwłaszcza w przypadku delikatnego mięsa ryb.

Jak więc jest to możliwe? Tajemnica tkwi w budowie naczynia - dzięki wyjątkowej konstrukcji, temperatura wewnątrz pozostaje ograniczona do 160 - 180 stopni, rozgrzewając przy tym równomiernie dno i i podwójne ścianki.

Wyjątkowa technologia naczynia i jego budowa sprawiają, że przygotowywanie potraw w naczyniu Sammi nie wymaga solenia, a ponieważ ryby morskie są naturalnie lekko słone, nie musisz obawiać się tego, że twoje danie będzie pozbawione smaku.

To jednak nie wszystko! Wyobraź sobie, że tradycyjnie smażąc rybę w panierce, dodajesz swojemu posiłkowi dodatkowe 1500 kalorii! Brzmi przerażająco, prawda? Jednak od teraz to już przeszłość!

Naczynie Sammi to rozwiązanie na problemy osób zmagających się z różnymi schorzeniami, wymagającymi specjalistycznych diet. To dowód na to, że można jeść pysznie, mimo różnych restrykcji!

Dorsz z orzechami

DORSZ Z ORZECHAMI

Składniki:
  • filet z dorsza
  • garść obranych orzechów włoskich
  • sok z 1/2 cytryny
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 2 ziemniaki
  • bazylia

Sposób przygotowania:
Orzechy włoskie posiekaj, następnie podpraż na suchej patelni. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do soku z cytryny dodaj pokrojoną natkę pietruszki i bazylię, posiekany czosnek i orzechy. Wymieszaj. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i polej go przygotowaną wcześniej panierką, dodaj ziemniaki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość smaż ok. 20 minut.

Łosoś z owocami

ŁOSOŚ Z OWOCAMI
 
Składniki:
filet z łososia
1 łyżka octu winnego
1/2 cebuli
natka pietruszki
pieprz
1/2 pomarańczy
owoce sezonowe (jabłka, truskawki)

Sposób przygotowania:
Jabłko obierz i pokrój w ósemki. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia i jabłko. Dopraw rybę pieprzem i posyp natką pietruszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z truskawkami i pomarańczą.

Pstrąg z cukinią i pieczarkami

PSTRĄG Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI

Składniki:
filet z pstrąga
3 pieczarki
1/2 cebuli
1/2 cukinii
pieprz
sok z cytryny

Sposób przygotowania:
Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę w piórka, cukinię w plastry. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z pstrąga - skrop cytryną i oprósz pieprzem. Dodaj pieczarki, cebulę i cukinię. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.

Jeszcze więcej przepisów na wyśmienite potrawy znajdziesz na stronie Sammi!

Superokazja!