Zioła mają same zalety. Wzbogacają smak naszych potraw, są zdrowe i czasem mogą zastąpić nawet sól (np. cząber). Zarówno świeżych, jak i suszonych można używać przez cały rok. Niektóre zyskują na suszeniu, np. majeranek czy tymianek stają się jeszcze bardziej aromatyczne.
Jedna łyżka suszonych ziół odpowiada 3 łyżkom świeżych. Pamiętajmy - zioła dodajemy do potraw pod koniec pieczenia, dosypane wcześniej pala się i SĄ szkodliwe dla zdrowia. Ziół można dodać wcześniej tylko wtedy, gdy mięso pieczemy w foli. Jeśli chcecie mieć świeże zioła przez cały rok, możesz hodować je w mieszkaniu.
Jedna łyżka suszonych ziół odpowiada 3 łyżkom świeżych. Pamiętajmy - zioła dodajemy do potraw pod koniec pieczenia, dosypane wcześniej pala się i SĄ szkodliwe dla zdrowia. Ziół można dodać wcześniej tylko wtedy, gdy mięso pieczemy w foli. Jeśli chcecie mieć świeże zioła przez cały rok, możesz hodować je w mieszkaniu.