Najlepszym sposobem na szybkie pozbycie się skórki z pomidorów jest ich sparzenie. Zwykłe obieranie może spowodować, że wyrzucimy zbyt grubą warstwę cennego pomidora. J
ak najlepiej je sparzyć?
1. Pomidory naciąć krzyżykiem (na samym wierzchu - jak na zdjęciu), ale z wielką starannością, by nie był zbyt głęboki.
2. Zagotować wodę w czajniku.
3. Wrzącą wodą zalać pomidory tak, by były całkowicie przykryte.
4. Odczekać kilkanaście sekund, a następnie wyjąć pomidory z wody i zdjąć skórkę. W ten sposób można szybko obrać pomidory.
ak najlepiej je sparzyć?
1. Pomidory naciąć krzyżykiem (na samym wierzchu - jak na zdjęciu), ale z wielką starannością, by nie był zbyt głęboki.
2. Zagotować wodę w czajniku.
3. Wrzącą wodą zalać pomidory tak, by były całkowicie przykryte.
4. Odczekać kilkanaście sekund, a następnie wyjąć pomidory z wody i zdjąć skórkę. W ten sposób można szybko obrać pomidory.
peggi
zewa
dokładnie, trzeba je potem dać do zimnej wody.