Jak szybko pozbyć się skórki z pomidora?

  • 2

Porada dla osób, które nie lubią skórki z pomidorów "fruwających" w daniu.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Jak szybko pozbyć się skórki z pomidora?
Najlepszym sposobem na szybkie pozbycie się skórki z pomidorów jest ich sparzenie. Zwykłe obieranie może spowodować, że wyrzucimy zbyt grubą warstwę cennego pomidora. J

ak najlepiej je sparzyć?

1. Pomidory naciąć krzyżykiem (na samym wierzchu - jak na zdjęciu), ale z wielką starannością, by nie był zbyt głęboki.
2. Zagotować wodę w czajniku.
3. Wrzącą wodą zalać pomidory tak, by były całkowicie przykryte.
4. Odczekać kilkanaście sekund, a następnie wyjąć pomidory z wody i zdjąć skórkę. W ten sposób można szybko obrać pomidory.