Jak zagospodarować tydzień gotowania?

W tygodniu pracujemy i zazwyczaj denerwuje nas fakt, że codziennie trzeba coś wymyślać na obiad

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Jak zagospodarować tydzień gotowania?
A ja mam na to radę: W poniedziałek zróbmy zakupy i tak: kup rybę - niech to będzie twoja ulubiona ryba, np. łosoś. Kup kurczaka na rosół zawsze miej w domu makarony, ryż i ziemniaki kup kilka akurat dostępnych tanich warzyw, np. pomidory, papryka, cebula kup warzywa na rosół miej w lodówce ser, śmietanę, majonez, jajka zawsze dbaj o pełen zapas przypraw. Teraz w poniedziałek gotujesz rosól. Na drugi dzień z warzyw po rosole robisz sałatkę warzywną a mięso dzielimy na dwie części - z jednej robimy w środę risotto a z drugiej w czwartek zapiekankę. W piątek jemy rybę a w sobotę pomidorową z rosołu i koncentratu z makaronem:-)