Sposób przygotowania:
Jarmużowo-dyniowa tarta
SPÓD: Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki. Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe schładzamy w lodówce około 30 minut, po czym wykładamy nim formę na tarte. Widelcem przebijamy ciasto w kilku miejscach. NADZIENIE: Dynie kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie obgotowujemy. Odcedzamy i studzimy. Jarmuż płuczemy, usuwamy grubsze łodygi i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy na mniejsze części. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojony jarmuż. Chwilkę razem smażymy i doprawiamy do smaku.Między czasie kiełbasę kroimy w plasterki i przysmażamy na oddzielnej patelni. Zarówno kiełbasę jak i dynię dokładamy do jarmużu. Całość mieszamy i wykładamy na ciasto kruche. Na wierzchu układamy pokrojony w kostkę ser feta. Jajka miksujemy ze śmietaną i zalewamy składniki nadzienia. Tarte pieczemy około 40 minut w 180˚C. Podajemy na ciepło.