Nareszcie lato! Długie i ciepłe dni, które wspaniale spędza się przy grillu, na ogrodzie czy na pikniku z gronem znajomych.
Bogactwo kolorów, smaków i zapachów uprzyjemnia chwile spędzone na świeżym powietrzu. Urodzaj owoców i warzyw zachęca do pichcenia i przyrządzania pysznych dań z sezonowych produktów.
Pamiętaj, aby w trakcie upalnych dni nieustannie nawadniać organizm. Wykorzystaj nasze sprawdzone pomysły na lemoniadę i sprawdź 15 przepisów na orzeźwiający napój.
Od 1 do 31 lipca, dodatkowe 20 wirtuali zdobędziesz dodając przepisy na dania z użyciem tych produktów:
fot. Adobe Stock
Ciasta, tarty, sałatki, pierogi, rogaliki, nalewki, lody - mnóstwo pomysłów i możliwości z wykorzystaniem malin i wiśni. Zaskocz nas swoimi pomysłami i skomponuj pyszne i estetyczne dania, za które otrzymasz punkty!
Maliny lub wiśnie powinny być istotnym składnikiem dania, wpływającym na jego smak. Z promowanych przepisów wyłączamy zupy i napoje takie jak kompot czy lemoniada.
Nie wiesz jak wydrylować wiśnie? Skorzystaj z naszej podpowiedzi!
fot. Adobe Stock
W swoich przepisach wykorzystuj świeże warzywa - lato temu sprzyja! Nie używaj mrożonek - zapasy zostaw na sezon zimowy. Twoje przepisy mogą zawierać także kwiaty cukinii, których możesz użyć jako składnik dania lub piękną, jadalną dekorację.
Do promowanych przepisów nie zalicza się panierowana cukinia oraz frytki lub czipsy z tego warzywa.
fot. Adobe Stock
Daj się ponieść kulinarnej wyobraźni - dania uznane za zbyt proste nie będą zaliczały się do promowanej kategorii! Przepisy, które nie zostaną nagrodzone dodatkowymi punktami to m.in. fasolka z bułką tartą - potrawy powinny składać się z minimum 4 składników.
fot. Adobe Stock
Kalarepę można jeść nie tylko na surowo! Pieczona, gotowana, smażona smakuje równie dobrze. Jeśli możesz, do przepisu wykorzystaj także liście kalarepy - są jadalne i smaczne.
Nie marnuj żywności i sprawdź do czego wykorzystać liście kalarepy.
Bogactwo kolorów, smaków i zapachów uprzyjemnia chwile spędzone na świeżym powietrzu. Urodzaj owoców i warzyw zachęca do pichcenia i przyrządzania pysznych dań z sezonowych produktów.
Pamiętaj, aby w trakcie upalnych dni nieustannie nawadniać organizm. Wykorzystaj nasze sprawdzone pomysły na lemoniadę i sprawdź 15 przepisów na orzeźwiający napój.
Od 1 do 31 lipca, dodatkowe 20 wirtuali zdobędziesz dodając przepisy na dania z użyciem tych produktów:
- maliny i wiśnie,
- cukinia,
- fasolka szparagowa,
- kalarepa.
Jakie przepisy otrzymają dodatkowe punkty?
- dania z malinami i wiśniami
fot. Adobe Stock
Pamiętaj, że przepis dodany do kategorii promowanej musi posiadać minimum 3 zdjęcia - 2 zdjęcia z etapów przygotowania i 1 przedstawiające gotowe danie. Warunkiem przyznania punktów jest także estetyczny wygląd potrawy.
Ciasta, tarty, sałatki, pierogi, rogaliki, nalewki, lody - mnóstwo pomysłów i możliwości z wykorzystaniem malin i wiśni. Zaskocz nas swoimi pomysłami i skomponuj pyszne i estetyczne dania, za które otrzymasz punkty!
Maliny lub wiśnie powinny być istotnym składnikiem dania, wpływającym na jego smak. Z promowanych przepisów wyłączamy zupy i napoje takie jak kompot czy lemoniada.
Nie wiesz jak wydrylować wiśnie? Skorzystaj z naszej podpowiedzi!
- potrawy z cukinią
fot. Adobe Stock
W swoich przepisach wykorzystuj świeże warzywa - lato temu sprzyja! Nie używaj mrożonek - zapasy zostaw na sezon zimowy. Twoje przepisy mogą zawierać także kwiaty cukinii, których możesz użyć jako składnik dania lub piękną, jadalną dekorację.
Do promowanych przepisów nie zalicza się panierowana cukinia oraz frytki lub czipsy z tego warzywa.
- potrawy z fasolką szparagową
fot. Adobe Stock
Daj się ponieść kulinarnej wyobraźni - dania uznane za zbyt proste nie będą zaliczały się do promowanej kategorii! Przepisy, które nie zostaną nagrodzone dodatkowymi punktami to m.in. fasolka z bułką tartą - potrawy powinny składać się z minimum 4 składników.
- kalarepa na wiele sposobów
fot. Adobe Stock
Nie marnuj żywności i sprawdź do czego wykorzystać liście kalarepy.
kuchenny świat
zbysiowa
Zupy nie są promowane w tym miesiącu, chleby jak najbardziej :) Co do surówek, to zależy od ich "trudności", przepisów zbyt prostych nie promujemy :)