W listopadzie przyznajemy dodatkowe 20 wirtuali przepisom na dania z kapustą kiszoną w roli głównej, potrawy mączne na bazie ziemniaków, a także przepisom na gęste, zawiesiste, rozgrzewające zupy z przynajmniej 5 składnikami.
Pamiętajcie o tym, że przepis, który chcielibyście dodać do kategorii promowanej powinien zawierać przynajmniej 3 zdjęcia. Dwa z nich powinny przedstawiać etapy przygotowania. Do kategorii promowanej nie zaliczymy przepisów uznanych przez moderatorów za zbyt proste lub tych o mało estetycznym wyglądzie.
Pieczone paszteciki, pierogi z kapustą i grzybami, łazanki – ograniczać powinna was tylko i wyłącznie wasza wyobraźnia! Za przesłanie tego typu przepisów dostaniecie dodatkowych 20 wirtuali.
Kopytka, kluski śląskie, pyzy z różnego rodzaju nadzieniem, kluski żelazne, zwane nieraz szarymi na bazie surowych i startych ziemniaków – oczekujemy na wasze wariacje na temat mącznych klusków z dodatkiem ziemniaków.
Liczymy na waszą inwencję twórczą jeśli chodzi o kwestię dodatków do klusek. Mogą być to sosy, różnego rodzaju omasty i inne składniki. Pamiętajcie, by przepisy nie były zbyt proste. Moderatorka nie przyzna wam wówczas dodatkowych punktów.
Wirtuale dodają moderatorka, przyznając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli uważacie, że wasz przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na waszym koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktujcie się z moderatorką (wyślij wiadomość do misia5).
Kategoria promowana trwa od 1 do 30 listopada
Pamiętajcie o tym, że przepis, który chcielibyście dodać do kategorii promowanej powinien zawierać przynajmniej 3 zdjęcia. Dwa z nich powinny przedstawiać etapy przygotowania. Do kategorii promowanej nie zaliczymy przepisów uznanych przez moderatorów za zbyt proste lub tych o mało estetycznym wyglądzie.
Dania z kapusty kiszonej
Listopad to pora, kiedy w wielu polskich domach kosztuje się już kiszonej osobiście kapusty kiszonej. Co prawda składnik ten kojarzy się najbardziej z przygotowywaniem bigosu czy też kapuśniaku, nie ograniczajcie się tylko do tych dwóch potraw.Pieczone paszteciki, pierogi z kapustą i grzybami, łazanki – ograniczać powinna was tylko i wyłącznie wasza wyobraźnia! Za przesłanie tego typu przepisów dostaniecie dodatkowych 20 wirtuali.
Kluski na bazie ziemniaków
Listopad rozpoczyna serię zimniejszych miesięcy w roku. W tym czasie zwiększa się zapotrzebowanie ludzi na bardziej sycące i konkretne posiłki. A do gęstych, rozgrzewających sosów najlepiej pasują różnego rodzaju kluski.Kopytka, kluski śląskie, pyzy z różnego rodzaju nadzieniem, kluski żelazne, zwane nieraz szarymi na bazie surowych i startych ziemniaków – oczekujemy na wasze wariacje na temat mącznych klusków z dodatkiem ziemniaków.
Liczymy na waszą inwencję twórczą jeśli chodzi o kwestię dodatków do klusek. Mogą być to sosy, różnego rodzaju omasty i inne składniki. Pamiętajcie, by przepisy nie były zbyt proste. Moderatorka nie przyzna wam wówczas dodatkowych punktów.
Rozgrzewające i gęste zupy
Podobnie jak kluski, także i zupy najlepiej sprawdzają się właśnie w tym zimnym czasie. Nie ma to jak talerz gorącej fasolówki, grochówki, krupniku czy też innej zupy z pajdą świeżego chleba… Pamiętajcie, że preferujemy zawiesiste, wieloskładnikowe i pożywne zupy. Dlatego też będziemy nagradzać dodatkowo zupy zawierające przynajmniej 5 składników podstawowych. Warunkiem przyznania punktów będzie także estetyczny wygląd potrawy.Wirtuale dodają moderatorka, przyznając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli uważacie, że wasz przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na waszym koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktujcie się z moderatorką (wyślij wiadomość do misia5).
Kategoria promowana trwa od 1 do 30 listopada