Kiełbasa pradziada to produkt unikalny nie tylko na skalę krajową. W jej skład wchodzą ręcznie krojone kawalki szynki oraz wątróbki wieprzowej, która dla ludzi jest żródłem wielu witamin. Mieszanka przypraw pieprzu i czosnku nadaje niepowtarzalny delikatnie pikantny smak. Dym wędzarniczy uzyskiwany ze spalania zrębków drewna dodaje jej charakteru.
Dzięki Panu Pawłowi Krajmasowi kiełbasa pradziada została ocalona od zapomnienia, a Lap-pol pomoże aby bezpiecznie dotarła na Państwa stół.
- w pażdzierniku 2008 roku zdobyła prestiżową nagrodę Perłę w konkursie NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO- SMAKI REGIONÓW
- kwiecień 2007 roku -nominowana do tytułu Teraz Polska,
- wrzesień 2006 -uzyskała nominacje do PERŁY podczas wojewódzkiego finału "Nasze kulinarne dziedzictwo" w Jarosławiu,
- w kwietniu 2006, nominacja do II etapu Ogólnopolskiego Konkursu o tytuł "Polski Producent Żywności 2006",
- w 2005 roku zdobyła I miejsce w konkursie "Nasze kulinarne dziedzictwo" zorganizowanym w Łowisku,
- nagroda "Specjał Regionalny" podczas targów Eco-life w Tarnowie w 2005 r.
Dzięki dużym kawałkom oraz ręcznemu nabijaniu jelita ma ona nieregulany kształt. W produkcie występują dziury pomiedzy kawałkami miesa , ale produkt nie kruszy się podczas krojenia.
Dzięki Panu Pawłowi Krajmasowi kiełbasa pradziada została ocalona od zapomnienia, a Lap-pol pomoże aby bezpiecznie dotarła na Państwa stół.
- w pażdzierniku 2008 roku zdobyła prestiżową nagrodę Perłę w konkursie NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO- SMAKI REGIONÓW
- kwiecień 2007 roku -nominowana do tytułu Teraz Polska,
- wrzesień 2006 -uzyskała nominacje do PERŁY podczas wojewódzkiego finału "Nasze kulinarne dziedzictwo" w Jarosławiu,
- w kwietniu 2006, nominacja do II etapu Ogólnopolskiego Konkursu o tytuł "Polski Producent Żywności 2006",
- w 2005 roku zdobyła I miejsce w konkursie "Nasze kulinarne dziedzictwo" zorganizowanym w Łowisku,
- nagroda "Specjał Regionalny" podczas targów Eco-life w Tarnowie w 2005 r.
Dzięki dużym kawałkom oraz ręcznemu nabijaniu jelita ma ona nieregulany kształt. W produkcie występują dziury pomiedzy kawałkami miesa , ale produkt nie kruszy się podczas krojenia.