Sposób przygotowania:
Kotleciki ryżowe z drobiem
Ryż ugotować w woreczkach jeden z 3 łyżeczkami kurkumy , drugi z 3 łyżeczkami mielonej słodkiej papryki., w tym czasie podpiec pieczarki drobniutko pokrojone na maśle . filety z kurczaka dobrze rozbić na cienkie plastry pokroić w mniejsze kawałki i upiec dodając przyprawy ( kolendra, mięta i bazylia , delikatnie posolone i popieprzone) . ugotowany ser wsypać do naczynia , utrzeć ser żółty i wymieszać jeszcze ciepły ryż , ser żołty i pieczarki posiekanym szczypiorem na jednolitą masę , oczywiście zrobić to podzielne na pół , jedna misa z ryzem z kurkumą druga z ryżem z papryką. Upieczone fileciki oblepić przygotowana masą ryżową , wypanierować w jajku i bułce z sezamem. Piec na małym ogniu na oliwie do zrumienienia powłoki. Ozdobić gałązką rozmarynu , można polac sosem holandaise ( lub innym do wyboru )Podawać gorące z surówkami . Jeśli to będzie filet z kaczki lub gęsi można przyozdobić łyżeczką żurawiny. Smacznego