Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i kapustą
Farsz:Cebulę obrać pokroić w piórka, czosnek obrać, drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu, dodać mięso drobno pokrojone i dusić pod przykryciem do miękkości. Kapustę ugotować w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Grzyby ugotować w osolonej wodzie. Mięso i grzyby zemleć w maszynce a kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić Vegetą i pieprzem. Ciasto: wlać mleko do wysokiego garnka, dodać 2 jajka, i mąki tyle ile zabierze ciasto, posolić. Ciasto powinno być jak na naleśniki. Wymieszać. Piec naleśniki na patelni. Na każdynaleśnik nakładać farsz, zwinąć i podzielić na pół. Dwa jajka rozkłócić na talerzu moczyć krokiety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.