Miasto – państwo, położone na południowym krańcu Półwyspu Malajskiego, oferuje turystom fantastyczną atmosferę Orientu w połączeniu ze wszystkimi udogodnieniami nowoczesnego świata. Jest to także miejsce znane z dań fusion oraz jedno z najlepszych miejsc w Azji gdzie można spróbować kuchni euro –azjatyckiej, a w tym Peranalan lub Nonya. Singapurczycy kochają jedzenie. To właśnie u nich można znaleźć lokalne wariacje licznych nurtów kulinarnych. Angela także spróbuje swoich kulinarnych umiejętności, a także skosztuję różnych charakterystycznych potrawy, w tym zupę kantońską z płetwy rekina, pieczonego kurczaka owijanego w papier, kraba chilli oraz pyszne i kolorowe słodycze peranakan.
W odcinku Goa wyemitowanym 27 kwietnia o godzinie 21.00 prezenterka – Angela May wybierze się na zachodnie wybrzeże Indii, by spróbować miejscowych potraw i poznać kulturę znakomicie prosperującego tygla, jakim jest Goa. Na tym skrawku lądu będącym przez ponad 400 lat portugalską kolonią wszędzie czuje się wpływy z przeszłości - zarówno w architekturze, kuchni jak i ogólnie panującej atmosferze. Angela będzie próbowała lokalnych dań z wielu restauracji, skusi się na lekcje gotowania u lokalnych szefów kuchni i spróbuje swych umiejętności w przygotowywaniu własnych potraw. Swą wyprawę rozpocznie w położonej w delcie rzeki Mandovi stolicy regionu Panaji. To właśnie w tym mieście spróbuje tradycyjnego lokalnego śniadania pao bhaji, warzywnego curry podawanego z miękkim białym pieczywem. Później w niezwykłej piekarni będzie uczyć się wypieku chleba, a następnie stworzy własną dietetyczną wersję curry, charakteryzującą się nieco większym dodatkiem odmiennej od miejscowych mieszanki warzyw.
To tylko przedsmak tego co Travel Channel ma do zaoferowania!
W odcinku Goa wyemitowanym 27 kwietnia o godzinie 21.00 prezenterka – Angela May wybierze się na zachodnie wybrzeże Indii, by spróbować miejscowych potraw i poznać kulturę znakomicie prosperującego tygla, jakim jest Goa. Na tym skrawku lądu będącym przez ponad 400 lat portugalską kolonią wszędzie czuje się wpływy z przeszłości - zarówno w architekturze, kuchni jak i ogólnie panującej atmosferze. Angela będzie próbowała lokalnych dań z wielu restauracji, skusi się na lekcje gotowania u lokalnych szefów kuchni i spróbuje swych umiejętności w przygotowywaniu własnych potraw. Swą wyprawę rozpocznie w położonej w delcie rzeki Mandovi stolicy regionu Panaji. To właśnie w tym mieście spróbuje tradycyjnego lokalnego śniadania pao bhaji, warzywnego curry podawanego z miękkim białym pieczywem. Później w niezwykłej piekarni będzie uczyć się wypieku chleba, a następnie stworzy własną dietetyczną wersję curry, charakteryzującą się nieco większym dodatkiem odmiennej od miejscowych mieszanki warzyw.
To tylko przedsmak tego co Travel Channel ma do zaoferowania!