Sposób przygotowania:
Kurczak z ananasem w miodzie
Umyte piersi z kurczaka pokroić wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem, czosnkiem w granulkach i majeraniem z kostki. Kurczaka usmażyć z obu stron na oliwie. Kiedy będzie prawie gotowy, na drugiej patelni z rozgrzaną oliwą podsmażyć pokrojone w ósemki talarki ananasa, dodać łyżeczkę miodu, smażyć do zarumienia (około 1 minuty). Włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową (część kurczaka, ananas, druga częsć kurczaka, ananas). Posmarować miodem, posypać płatkami migdałowymi i jeszcze raz skropić miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni przy funkcji grill na 2 minuty, aż migdały się zarumienią. Podawać na talerzu z sałatą, pomidorami, bazylią, polanymi sosem winegret.