Kuszące Walentynki na Tamce 43

Ostrygi, kawior, czekolada i chili – walentynkowe menu na Tamce 43 obfitować będzie w afrodyzjaki.

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Kuszące Walentynki na Tamce 43

W menu znajdą się między innymi pikantna czekolada, owoce morza i ryby (bisque i ravioli z homara, kawior z troci), dziczyzna (niespodzianka od szefa kuchni Rafała Hreczaniuka), pobudzające zmysły przyprawy jak imbir i chili.

Tamka 43 znana jest z krótkiej karty dań i często zmieniającego się menu opartego na świeżych, sezonowych produktach.

Z okazji Walentynek szef kuchni Rafał Hreczaniuk przygotował pięciodaniowe menu, skomponowane z najwyższej jakości składników, z dominującym akcentem afrodyzjaków.

Pięciodaniowe menu degustacyjne będzie serwowane w dniach 14-16 lutego, w Walentynki oraz w weekend po dniu zakochanych. W piątek 14 lutego od g. 17:00 dostępne będzie wyłącznie menu walentynkowe, w dniach 15 i 16 lutego – menu walentynkowe oraz dania à la carte.

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/01/23/imgYgg2bM.jpg

Menu walentynkowe Tamka 43:

- Amuse bouche od szefa kuchni
- Ostrygi, galaretka rabarbarowa
- Bisque i ravioli z homara, kawior z troci, soliród
- Balotyna z foie Gras, puree z pigwy, aromatyczny piernik, orzechy laskowe
- Pierś z kaczki, karmelizowana skorzonera, sos z czarnego bzu
- Ananas, granita limonkowa, galaretka kokosowa, pikantna czekolada
- Petit four od szefa kuchni
              
Cena:
240zł/os – pięciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe
390zł/os – pięciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz butelka szampana Pol Cochet Brut na parę

Zapraszamy do składania rezerwacji:
14 lutego g. 17:00 oraz g. 20.30
W weekend 15 i 16 lutego w godzinach 12:00-22:00.

Email: info@tamka43.pl
Tel: +48 22 44 16 234
www.tamka43.pl