I półfinał konkursu BlogerChef już w najbliższą sobotę!

Już w najbliższą sobotę, 25 stycznia, odbędzie się wielkie kulinarne wydarzenie - pierwszy półfinał konkursu BlogerChef.

         
ocena: 4/5 głosów: 3
I półfinał konkursu BlogerChef już w najbliższą sobotę!

Już w najbliższą sobotę, 25 stycznia, odbędzie się wielkie kulinarne wydarzenie - pierwszy półfinał konkursu BlogerChef. To II edycja innowacyjnej inicjatywy dla pasjonatów gotowania, którzy swoimi doświadczeniami dzielą się z internautami. Wydarzenie gościć będzie Hotel Szafran**** (www.hotelszafran.pl) – elegancki biznesowy obiekt zlokalizowany w Czeladzi k. Katowic.

Zabawa w gotowanie z nutą rywalizacji

Konkurs BlogerChef to projekt skierowany do blogerów kulinarnych. Stawia na integrację środowiska pasjonatów kuchni poprzez dobrą zabawę z garnkami w tle. Sam konkurs stanowi tylko jeden z elementów spotkania półfinałowego. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dwóch autorskich dań, zgłoszonych wcześniej poprzez aplikację na Facebooku.

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/01/21/imglyJbGk.jpg

Każdy bloger będzie miał na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Skład drużyn będzie zmieniał się co rundę. Każdy z blogerów raz pełnić będzie funkcję szefa zespołu, a trzykrotnie członka zespołu. Elementem łączącym wszystkie dania uczestników będą warzywne przekąski z asortymentu marki OLE! (www.wole-ole.pl) – jednego z Partnerów konkursu.

Na najlepszych czekają wspaniałe nagrody – wysokiej klasy sprzęt kuchenny oraz atrakcyjny kurs fotografii kulinarnej.

Finger food, jadalne kwiaty i śląska kuchnia

W piątkowy, przedkonkursowy wieczór, na blogerów czeka kulinarna rozgrzewka – warsztaty tworzenia przekąsek bufetowych i dań typu finger food, które poprowadzi szef kuchni Hotelu Szafran Dawid Pietrasz. Małe dzieła ozdabiać będą jadalne kwiaty!

Również po konkursie, w sobotę, kolacja blogerów przybierze formę merytorycznych warsztatów. Autorzy internetowych stron kulinarnych i zaproszeni goście poznają sekrety kuchni śląskiej. W menu znajdzie się m.in. tradycyjna śląska rolada i lokalny przysmak – krupniok śląski.

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/01/21/imgw2uSl5.jpg

Nie tylko dla blogerów

Zarówno część konkursowa, jak i warsztatowa jest otwarta dla publiczności po uprzednim zgłoszeniu mailowym na adres: kontakt@blogerchef.pl.

Półfinał w Czeladzi to pierwszy z pięciu zaplanowanych półfinałów konkursu BlogerChef. Co miesiąc będą odbywały się kolejne, w najlepszych obiektach hotelowo-restauracyjnych w Polsce: W lutym BlogerChef zagości w Poziom 511**** Design Hotel & SPA (www.poziom511.com), w marcu w Dworze Kombornia Hotel**** & SPA (www.dworkombornia.pl), w kwietniu w Hotelu**** Bania Thermal & Ski (www.hotelbania.pl), a w maju w Hotelu**** Zamku Lubliniec (www.zameklubliniec.pl). okładny harmonogram wydarzeń dostępny jest na stronie internetowej konkursu BlogerChef (www.blogerchef.pl). Zmagania blogerów zwieńczy finał, w czerwcu br.

Więcej informacji:

www.blogerchef.pl
www.facebook.com/blogerchefpl