Lubuskie Kulinaria Regionalne

Gorzów między 31 sierpnia a 2 września zaprasza w kulinarną podróż!

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Lubuskie Kulinaria Regionalne
Prawdziwe święto smakoszy szykuje Gorzów dla swoich gości odwiedzających miasto w ostatni wakacyjny weekend, między 31 sierpnia a 2 września 2012 roku.

Będzie można spróbować regionalnych piw, pachnących kiełbas i wędlin, miodów, serów oraz wiele innych przysmaków – wszystko to i wiele więcej będzie czekać na odwiedzających.

W ramach stoiska „Gospodarstwa Agroturystycznego Dereniówka" odbędą się „Warsztaty smaku", na których dzieci będą mogły nauczyć się piec ciasteczka, a dorośli poznają sekrety domowych pączków. Na uczestników warsztatów będą czekały drobne upominki.

Lubuskie Kulinaria Regionalne to impreza, która ma na celu propagowanie zdrowego i regionalnego jedzenia oraz kultywowanie najlepszych regionalnych tradycji kulinarnych. Ważną częścią tegorocznych Kulinariów jest "Festiwal Brzmienia i Podniebienia" – wyjątkowe wydarzenie dla pasjonatów dobrej muzyki, piwa oraz browarnictwa i jego historii

To tu czeka na nich wszystko to, czego można oczekiwać po najlepszych imprezach tego typu na całym świecie: degustacje różnorodnych gatunków regionalnych piw, możliwość nabycia unikatowych, limitowanych piwnych okazów kolekcjonerskich, a także oglądania wystawy zbiorów zgromadzonych przez najbardziej zagorzałych miłośników złocistego trunku.

Co oprócz tego? Różnorakie konkursy, wystawy i muzyka na żywo. Impreza odbędzie się przy Hali Targowej nr 3, ul. Przemysłowej 14-15, na placu targowym przyległym do hali.