Zmiana trendów jest odbiciem zmian w sposobie myślenia o zdrowym odżywianiu i wynikającej z niego modzie na zdrową żywność i produkty ekologiczne wytwarzane w tradycyjny sposób. Zawdzięczamy ją nowemu podejściu do kuchni domowej, zainspirowanemu przez programy telewizyjne, w których kulinarni celebryci zwykle używają masła oraz rekomendują produkty organiczne. Podobnie autorzy najpopularniejszych w ostatnich latach książek kucharskich, w których to właśnie masło dodaje naturalnego smaku potrawom.
Ekomasło jest wytwarzane z prawdziwie naturalnego i zdrowego mleka pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw. Dzięki temu otrzymujemy produkt najwyższej jakości, wyróżniający się śmietankowym charakterem i cudowną delikatnością. Z takim produktem wszystko ci się upiecze, a twoje popisowe dania nabiorą wybornego smaku. Podobnie jak ekomozzarellę i inny ekonabiał, znajdziesz je na sklepowej półce oznaczone certyfikatem Eurolistka, który gwarantuje sprawdzone pochodzenie i najwyższą jakość. Ekomasło produkowane wyłącznie ze śmietanki, jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnych witamin A, E i D. Zawiera też sporo nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. W porównaniu ze zwykłym masłem, wyrób ekologiczny zawiera więcej tych drugich. Wynika to z naturalnego sposobu odżywiania się krów w gospodarstwach ekologicznych, pasących się na zielonych pastwiskach. Obecność „dobrych” kwasów ma też ważną i praktyczna zaletę – im więcej jest ich w mleku, tym masło lepiej się rozsmarowuje.
Przekonaj się o tym, witając dzień kanapką z pełnoziarnistego pieczywa i ulubionych dodatków. Delektując się wyśmienitym smakiem, dostarczasz organizmowi cennych składników, a jednocześnie dokonujesz świadomych ekologicznych wyborów na
rzecz środowiska naturalnego.
Materiał opracowany przez Polmlek Grudziądz sp. z.o.o
Ekomasło jest wytwarzane z prawdziwie naturalnego i zdrowego mleka pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw. Dzięki temu otrzymujemy produkt najwyższej jakości, wyróżniający się śmietankowym charakterem i cudowną delikatnością. Z takim produktem wszystko ci się upiecze, a twoje popisowe dania nabiorą wybornego smaku. Podobnie jak ekomozzarellę i inny ekonabiał, znajdziesz je na sklepowej półce oznaczone certyfikatem Eurolistka, który gwarantuje sprawdzone pochodzenie i najwyższą jakość. Ekomasło produkowane wyłącznie ze śmietanki, jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnych witamin A, E i D. Zawiera też sporo nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. W porównaniu ze zwykłym masłem, wyrób ekologiczny zawiera więcej tych drugich. Wynika to z naturalnego sposobu odżywiania się krów w gospodarstwach ekologicznych, pasących się na zielonych pastwiskach. Obecność „dobrych” kwasów ma też ważną i praktyczna zaletę – im więcej jest ich w mleku, tym masło lepiej się rozsmarowuje.
Przekonaj się o tym, witając dzień kanapką z pełnoziarnistego pieczywa i ulubionych dodatków. Delektując się wyśmienitym smakiem, dostarczasz organizmowi cennych składników, a jednocześnie dokonujesz świadomych ekologicznych wyborów na
rzecz środowiska naturalnego.
Materiał opracowany przez Polmlek Grudziądz sp. z.o.o