Jest to tani i skuteczny sposób na pozbycie się resztek rdzy z powierzchni blachy do ciasta.
Przygotuj "papkę" z łyżeczki soli kuchennej, pół łyżeczki soku z cytryny i pół łyżeczki sody oczyszczonej.
Wymieszaj i nałóż na wewnętrzne kąty blachy, gdzie w szczególności kryje się brzydki zapach, który często pozostaje na cieście.
Trzymaj około dwudziestu minut. Po tym czasie dokładnie umyj blachę. A przy następnym pieczeniu możesz cieszyć się smakiem potrawy, nie martwiąc się brzydkim zapachem, który przeszedł ciasto.
Przygotuj "papkę" z łyżeczki soli kuchennej, pół łyżeczki soku z cytryny i pół łyżeczki sody oczyszczonej.
Wymieszaj i nałóż na wewnętrzne kąty blachy, gdzie w szczególności kryje się brzydki zapach, który często pozostaje na cieście.
Trzymaj około dwudziestu minut. Po tym czasie dokładnie umyj blachę. A przy następnym pieczeniu możesz cieszyć się smakiem potrawy, nie martwiąc się brzydkim zapachem, który przeszedł ciasto.
marcinka
petronella