Sposób przygotowania:
Miodowa makulatura
7 dag margaryny i dwie łyżki miodu roztapiamy i chłodzimy. 3 jajka ubijamy z 20 dag cukru. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy proszek.Łyżką drewnianą łączymy z ubitymi jajkami,dodajemy margarynę z miodem i przekładamy na stolnicę i z niewielkim dodatkiem mąki wyrobiamy ciasto.(Ciasto najpierw będzie się kleiło,ale gdy oprószymy je mąką ładnie się wyrobi a wyrabiamy bardzo krótko.Formę o wymiarach około 35x20 wykładamy papierem ,natłuszczamy ,obsypujemy mąką i wykładamy połowę ciasta.Pieczemy w temp.180 st.C przez około 15-20 min.Następnie w ten sam sposób pieczemy drugiego miodowego placka. Przygotowujemy krem: .Kaszę mannę gotujemy na mleku.Pozostawiamy do wystygnięcia Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy na przemian ostudzoną kaszę,żółtka ,sok z cytryny i olejek. Upieczone placki kroimy na połowę(tak abyśmy mieli 4 równe kawałki) gotowy placek będzie mniejszy ale za to wyższy..Każdy nasączamy alkoholem i przekładamy przygotowanym kremem .Wierzch ciasta polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.