Sposób przygotowania:
Moje krokiety z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną przepłukać wodą żeby nie była mocno kwaśna. Wstawić ja do gotowania. Grzyby suszone namoczyć i wstawić do gotowania. Cebulkę kroimy w kostke i smażymy na margarynie na złoty kolor. W tym czasie gdy już mamy przygotowane co nieco robimy ciasto na naleśniki. Do wody wbić jajko dodać szczypte soli oraz oliwę i trzepaczka ruzgową mieszamy ciasto dodając po trochę mąki. Gdy ciasto jest już gotowe smażymy naleśniki nie zbyt grube. Najlepiej smażyć na teflonowej patelni lub ceramicznej. Zostawiamy troche ciasta i dolewamy do niego troche wody będzie nam potrzebne do panierowania. Gdy kapusta sie ugotuje należy ją odcisnąć i drobno pokroić , dać do miski. Wyłozyć podsmażona cebulkę. Grzyby po ugotowaniu odcisnąć, pokroić i dodac do kapusty. Wszystko razem wymieszać i nakładać na naleśniki, zwijamy i panierujemy. Panierujemy w cieście oraz w bułce tartej. Najlepiej smażyć w głębszym oleju. Podawać do zup czystych lub jako samodzielne danie.