Mrożone warzywa

Kiedy dni stają się cieplejsze, na stołach zaczynają królować lekkie i pełne witamin potrawy.

         
ocena: 3/5 głosów: 1
Mrożone warzywa

W jaki sposób wzbogacić dietę w wiosenny akcent?


Wiosna to czas, kiedy chcemy jeść lekko i zdrowo. Coraz częściej sięgamy wówczas po owoce i warzywa. Zawarte w nich składniki odżywcze nie tylko pomagają w utrzymaniu pięknej sylwetki, ale także dodają energii i witalności. W roli lekkich przekąsek lub jako składnik sałatek doskonale sprawdzą się nowalijki – szczypiorek, sałata, rzodkiewka, ogórki i pomidory. Jednak poszukiwania wysokiej jakości świeżych warzyw często okazują się niełatwym zadaniem. Jarzyny wyhodowane w szklarniach lub pochodzące z importu mogą być mało apetyczne i niezbyt smaczne, dlatego nie dziwi fakt, że stosunkowo rzadko są postrzegane jako wymarzony składnik wiosennego jadłospisu.

W jaki sposób wcielić w życie dietetyczne zmiany? Pomogą w tym mieszanki warzywne marki Felco, czyli prawdziwy bukiet wiosennych smaków pełen witamin i składników mineralnych. Zachowują one do 70% wartości odżywczych zawartych w świeżych jarzynach, a dodatkowo znakomicie prezentują się na talerzu, są zdrowe, smaczne, a także wygodne i szybkie w przygotowaniu.

„Bukiet warzyw” Felco to unikalna kompozycja jarzyn – marchwi, kalafiora, fasoli szparagowej, zielonego groszku i kalarepy. Dzięki bogactwu witamin i soli mineralnych zawartych w warzywach wzmacnia odporność organizmu i ożywia uśpioną przemianę materii. Kalarepa nadaje mieszance charakterystyczną chrupkość i wzbogaca ją w witaminy: A, B1, B2, PP, C, oraz sole mineralne: wapń, żelazo, fosfor i magnez. W skład mrożonki wchodzi również fasola szparagowa, która jest polecana zwłaszcza wiosną ze względu na zawartość witaminy PP oraz niskokaloryczność. „Bukiet Warzyw” sprawdzi się zarówno w roli gorącego dodatku do dania głównego, jak i samodzielnego posiłku dla wegetarian lub osób o szczególnych wymaganiach żywieniowych. Wyśmienicie smakuje z makaronem, żółtym serem i pietruszką!

„Sałatka Cesarska” Felco to propozycja na lekką przekąskę, która świetnie zaspokoi głód po wiosennym spacerze, przejażdżce rowerowej czy wizycie w klubie fitness. Wchodzące w jej skład warzywa to iście cesarska uczta i niezbędny zastrzyk energii. Kalafior i brokuł są źródłem witamin C, A, B1, B2 i PP, wzmacniających układ odpornościowy organizmu. Z kolei marchew dostarcza niezbędnego beta-karotenu. Jak przystało na wiosenne danie, do składników mrożonki można dodać nowalijki – sałatę, ogórka, pomidora i szczypiorek. Całości dopełnią jajka na twardo, plasterki ugotowanych ziemniaków, śmietana o niskiej zawartości tłuszczu lub majonez light, musztarda oraz sól i pieprz. Z dodatkami lub samodzielnie smakuje równie znakomicie!

„Sałatka Trio” Felco to wiosenna kompozycja jarzyn, w skład której wchodzą groszek, kukurydza i marchew w karbowanych plastrach. Mrożonka ma nie tylko ciepłe wiosenne kolory, ale także świetnie smakuje i co równie ważne – dodaje energii dzięki zawartości witamin A, B i E. Wchodząca w jej skład kukurydza jest cennym źródłem selenu i wspomagającego przemianę materii błonnika. Sałatkę można podawać z parowanym łososiem i sosem koperkowym (ze śmietany, koperku i przypraw). Jako smakowita propozycja na urozmaicenie wiosennego menu polecana jest zwłaszcza wszystkim smakoszom, którzy chcą zadbać o zdrową dietę!

Sugerowana cena i dostępność sprzedaży:
„Bukiet warzyw” Felco (opakowanie 450 g) kosztuje ok. 3,25 zł/szt.
„Sałatka Cesarska” Felco (opakowanie 450 g) kosztuje ok. 3,25 zł/szt.
„Sałatka Trio” Felco (opakowanie 450 g) kosztuje ok. 3,50 zł/szt.