Gigantyczny pieróg zaangażował w pracę 13 osób - byli to uczniowie K College w Folkestone i kucharze linii promowej DFDS Seaways. Mierzył 145 cm długości, 74 cm szerokości i był gruby na 13 cm. Popisowy pieróg zostanie zgłoszony do Księgi Rekordów Guinessa.
Do przygotowania zużyto aż 30 kilogramów mąki, 20 kg cebuli, dwa razy tyle ziemniaków, 10 kg sera, 6 kg masła i 120 jaj.
Brytyjczycy zrobili nam miły prezent (choć de facto nas pokonali), ponieważ wzięli udział w przedsięwzięciu jakim jest "Największy Polski Pieróg Świata" - zwycięstwo w takiej kategorii w Księdze Rekordów Guinessa do tej pory należało do piekarzy i cukierników z Lubelszczyzny. Ich dzieło ważyło 71,15 kg.
I niech ktoś teraz powie, że centymetrowe ciasto jest za grubie i pieróg się nie dogotuje...
Do przygotowania zużyto aż 30 kilogramów mąki, 20 kg cebuli, dwa razy tyle ziemniaków, 10 kg sera, 6 kg masła i 120 jaj.
Brytyjczycy zrobili nam miły prezent (choć de facto nas pokonali), ponieważ wzięli udział w przedsięwzięciu jakim jest "Największy Polski Pieróg Świata" - zwycięstwo w takiej kategorii w Księdze Rekordów Guinessa do tej pory należało do piekarzy i cukierników z Lubelszczyzny. Ich dzieło ważyło 71,15 kg.
I niech ktoś teraz powie, że centymetrowe ciasto jest za grubie i pieróg się nie dogotuje...
KingaP