
Należy pamiętać iż właściwe obchodzenie się z produktami chroni nasze zdrowie.Zwróćmy uwagę jak przechowujemy określonprodukty gdyż nalezy zachować opstrożnośc aby nie doprowadić do sytuacji gdy znajdują się one w warunkach sprzyjających psuciu i gnici.
Pamiętajmy że łatwo psują się produkty pochodzenia zwierzęcego więc należy przechowywać je w lodówce w temperaturze poniżej 7 stopni.
Drób i jaja powinny być przechowywae w lodówce osobno i tak też przygotowywane. Natomiast mięsa, drób i ryby powinny być smażone w wysokiej temperaturze - powinny być wysmażone lub dobrze wypieczone, a mięso mielone zuzyte tego samego dnia.
Pamiętajmy także, że w trakcie prac kuchennych powinnismy jak najczęściej myć ręce ciepłą wodą z mydłem.
Pamiętajmy że łatwo psują się produkty pochodzenia zwierzęcego więc należy przechowywać je w lodówce w temperaturze poniżej 7 stopni.
Drób i jaja powinny być przechowywae w lodówce osobno i tak też przygotowywane. Natomiast mięsa, drób i ryby powinny być smażone w wysokiej temperaturze - powinny być wysmażone lub dobrze wypieczone, a mięso mielone zuzyte tego samego dnia.
Pamiętajmy także, że w trakcie prac kuchennych powinnismy jak najczęściej myć ręce ciepłą wodą z mydłem.