Warszawska restauracja VAPIANO została oficjalnie otwarta 15 września 2008 r. o godz. 9.00 rano. Mieści się ona w kompleksie Marynarska Business Park przy ul. Taśmowej 7 w biznesowej części Mokotowa. Jest to jednocześnie pierwsza w Polsce restauracja należąca do VAPIANO – międzynarodowej sieci Fresh-Casual specjalizującej się w oryginalnych potrawach kuchni włoskiej. Wszyscy miłośnicy spaghetti i tradycyjnej pizzy mają teraz szansę spróbować tych dań podanych w wyjątkowy sposób oraz w wyjątkowej atmosferze. Cechą charakterystyczną VAPIANO jest Front Cooking, czyli przyrządzanie potraw na oczach gości, którzy w ten sposób mogą dawać kucharzom wskazówki dotyczące ilości lub rodzaju używanych składników. Dzięki temu każde danie przygotowane jest dokładnie według indywidualnych upodobań. Wystarczy zaledwie kilka minut, aby kucharz podał zamówioną z menu VAPIANO pizzę, makaron, sałatę, przystawkę lub deser. Następnie goście wybierają stolik, przy którym zjedzą posiłek, a rachunek regulują po dokonaniu w kasie odczytu z karty chipowej wręczanej każdej osobie po wejściu do restauracji.
Nowoczesne wnętrza warszawskiej restauracji VAPIANO jako pierwsi mogli zobaczyć zaproszeni na uroczystą galę otwarcia dziennikarze, gwiazdy polskiego show-biznesu oraz przedstawiciele sieci z całego świata. Imprezę, która odbyła się 9 września wieczorem, uświetnił występ Anny Karwan, wykonawczyni piosenek ze ścieżki dźwiękowej do filmu „Świadek koronny”. Osoby obecne na uroczystości mogły poczuć śródziemnomorski klimat VAPIANO, który tworzą aromaty włoskich potraw oraz znajdujące się wewnątrz prawdziwe drzewa oliwne i ogród świeżych ziół. Wszyscy goście, którzy po otwarciu restauracji przyjdą na posiłek do VAPIANO, będą również mogli zrelaksować się przy lampce wina w strefie lounge oraz usiąść na znajdującym się od ul. Taśmowej tarasie z ogródkiem. Warszawska restauracja VAPIANO czynna jest 7 dni w tygodniu: od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-24.00 oraz w weekendy w godz. 11.00-1.00.
VAPIANO to powstała według nowatorskiego konceptu międzynarodowa sieć restauracji Fresh-Casual. Termin ten oznacza potrawy przygotowywane z produktów naturalnych oraz serwowane w swobodnej atmosferze. Dewiza VAPIANO brzmi „świeżo, szybko i przyjemnie”. Specjalność sieci to oryginalne dania kuchni włoskiej – makarony, pizze, sałaty, przystawki oraz desery.
VAPIANO powstało 5 lat temu i obecnie posiada około 40 restauracji na całym świecie. Połowa z nich mieści się w Niemczech, natomiast pozostałe działają w Anglii, Belgii, Austrii, Szwajcarii, Holandii, Turcji, Szwecji, Estonii, na Węgrzech, w Stanach Zjednoczonych, a także na Bliskim Wschodzie. W Polsce pierwsze restauracje VAPIANO zostaną otwarte w 2008 r. w Warszawie i Wrocławiu, natomiast docelowo w ciągu nadchodzących lat powstanie ich około 30.
Nowoczesne wnętrza warszawskiej restauracji VAPIANO jako pierwsi mogli zobaczyć zaproszeni na uroczystą galę otwarcia dziennikarze, gwiazdy polskiego show-biznesu oraz przedstawiciele sieci z całego świata. Imprezę, która odbyła się 9 września wieczorem, uświetnił występ Anny Karwan, wykonawczyni piosenek ze ścieżki dźwiękowej do filmu „Świadek koronny”. Osoby obecne na uroczystości mogły poczuć śródziemnomorski klimat VAPIANO, który tworzą aromaty włoskich potraw oraz znajdujące się wewnątrz prawdziwe drzewa oliwne i ogród świeżych ziół. Wszyscy goście, którzy po otwarciu restauracji przyjdą na posiłek do VAPIANO, będą również mogli zrelaksować się przy lampce wina w strefie lounge oraz usiąść na znajdującym się od ul. Taśmowej tarasie z ogródkiem. Warszawska restauracja VAPIANO czynna jest 7 dni w tygodniu: od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-24.00 oraz w weekendy w godz. 11.00-1.00.
VAPIANO to powstała według nowatorskiego konceptu międzynarodowa sieć restauracji Fresh-Casual. Termin ten oznacza potrawy przygotowywane z produktów naturalnych oraz serwowane w swobodnej atmosferze. Dewiza VAPIANO brzmi „świeżo, szybko i przyjemnie”. Specjalność sieci to oryginalne dania kuchni włoskiej – makarony, pizze, sałaty, przystawki oraz desery.
VAPIANO powstało 5 lat temu i obecnie posiada około 40 restauracji na całym świecie. Połowa z nich mieści się w Niemczech, natomiast pozostałe działają w Anglii, Belgii, Austrii, Szwajcarii, Holandii, Turcji, Szwecji, Estonii, na Węgrzech, w Stanach Zjednoczonych, a także na Bliskim Wschodzie. W Polsce pierwsze restauracje VAPIANO zostaną otwarte w 2008 r. w Warszawie i Wrocławiu, natomiast docelowo w ciągu nadchodzących lat powstanie ich około 30.
Gość