Otwarta Międzynarodowa Olimpiada BBQ

Konkurs dla mistrzów barbecue w Pęczniewie w okolicy Łodzi. W składzie kapituły konkursowej same sławy!

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Otwarta Międzynarodowa Olimpiada BBQ

Konkurs, a raczej olimpiada BBQ odbędzie się miedzy 22 a 24 czerwca w Pęczniewie koło Łodzi składać się będzie z czterech kategorii konkursowych.

Przedmiotem Konkursu są:

- danie „a” – Ciepła przekąska z kurczaka z kurkami;
- danie „b”– Ryba leszcz w całości (wędzony);
- danie „c”– Wieprzowina (karkówka) z dodatkami (należy użyć lokalnego piwa – jasny full );
- danie „d”– Ryba Miętus z podgrzybkami.

O zakwalifikowaniu drużyny do Konkursu decyduje kapituła konkursowa w składzie Adam Michalski, Stefan Birek, Mariusz Nowicki i Andrzej Bryk. Organizator zapewnia nocleg i wyżywienie dla dwuosobowych ekip startujących w w konkursie oraz grillowędzarkę firmy SMOKER.

Wszyscy startujący będą mieli zapewnione przez organizatora konkursu produkty obowiązkowe, czyli kurczaka w całości, rybę leszcz, karczek wieprzowy i rybę miętus. Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie.

Więcej informacji na stronie.