Sposób przygotowania:
Paszteciki Tao-Tao z niespodzianką
Udka oczyścić i zdjąć skórkę, ugotować w rosole z marchewką cebulą, kucharkiem i szczyptą curry. Wyjąć i ostudzić. Oddzielić mięso od kości włożyć do pojemnika robota, dodać marchewkę z rosołu i cebulę oraz surowe jajko sos sojowy i bułkę tartą. wszystko zmiksować na jednolity pasztet.
Szpinak obgotować i posiekać, jeśli mrożony to rozmrozić i odlać nadmiar wody. Na patelni przysmażyć na oleju sezamowym drobno posiekaną cebulkę, dodać szpinak i przyprawić pieprzem czosnkiem i sosem sojowym.. poddusić kilka minut i odparować nadmiar płynu.
Przygotować sobie spory kawałek folii na którym kłaść po ok 2 łyżki pasztetu z udek, rozpłaszczyć na wielkość złożonej dłoni, na wierzch ułożyć warstewkę szpinaku. Na środku ułożyć jajko ugotowane na twardo i przy pomocy foli uformować kulkę zamykając jajko i szpinak w środku.. delikatnie wyjąć i opanierować w sezamie , smażyć ze wszystkich stron w nieco głębszym oleju .. ok 1 cm od dna.
Podawać z ryżem na sypko. świeżymi pomidorami i sałatą .. dodatkowo podać łyżeczkę chrzanu wasabi.
Szpinak obgotować i posiekać, jeśli mrożony to rozmrozić i odlać nadmiar wody. Na patelni przysmażyć na oleju sezamowym drobno posiekaną cebulkę, dodać szpinak i przyprawić pieprzem czosnkiem i sosem sojowym.. poddusić kilka minut i odparować nadmiar płynu.
Przygotować sobie spory kawałek folii na którym kłaść po ok 2 łyżki pasztetu z udek, rozpłaszczyć na wielkość złożonej dłoni, na wierzch ułożyć warstewkę szpinaku. Na środku ułożyć jajko ugotowane na twardo i przy pomocy foli uformować kulkę zamykając jajko i szpinak w środku.. delikatnie wyjąć i opanierować w sezamie , smażyć ze wszystkich stron w nieco głębszym oleju .. ok 1 cm od dna.
Podawać z ryżem na sypko. świeżymi pomidorami i sałatą .. dodatkowo podać łyżeczkę chrzanu wasabi.
cherry
elzbieta8960
Natala1210
Babciagramolka