Sposób przygotowania:
Pierogi z łososiem i szpinakiemETAP 1:
1.
Łososia oczyścić, umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i położyć łososia. Na wierzchu ryby położyć łyżkę masła. Przykryć i smażyć na małym ogniu Gotowego łososia posolić i oprószyć białym pieprzem , przełożyć na talerz i rozdrobnić widelcem.
2.
Na tę samą patelnię wyłożyć szpinak, przykryć i podgrzewać na wolnym ogniu. Kiedy szpinak rozpadnie się , dodać czosnek , pokrojony drobno ser feta i rozdrobnionego łososia. Dodać sól do smaki i wszystko delikatnie wymieszać. Farsz wystudzić.
3.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Z placków wykrawać krążki. Nakładać po łyżeczce farszu i zalepiać. Wrzucać na gotującą się , osoloną wodę z olejem. Po ok 3-4 minutach wyjmować pierogi na płaski półmisek.
4.
Pierogi podawać z zeszkloną na oleju cebulką. Smacznego.
Beatris
ewaeu
Proszę się częstować, zapraszam....:)
halina