Sposób przygotowania:
Pizza anoorka
1.Rozpuszczamy drożdże w szklance wody, dodajemy sól i cukier. Następnie, miksując, dodajemy przesiewaną mąkę, powolutku, aż do uzyskania (bezgrudkowego) ciasta. 2.Tak wykonane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. 3.Przygotowujemy sos łącząc w jednolitą masę jego składniki, a następnie odstawiamy go do lodówki na czas przygotowania ciasta. 4.Robimy kopczyk z mąki na stolnicy i wykładamy tam wyrośnięte ciasto. 5.Wyrabiamy ciasto. Rada: gdy ciasto się nie skleja, dodajemy po troszeczku wodę, a gdy się za bardzo klei, podsypujemy mąką. I tak wyrabiamy wedle uznania, w zależności od tego, jak dużego ciasta potrzebujemy. 6.Po wyrobieniu ciasta wyjmujemy je od razu na blachę, wcześniej wyłożoną pergaminem, następnie „dziurkujemy” je widelcem, żeby „oddychało” podczas pieczenia. 7.Smarujemy ciasto równomiernie sosem i rozkładamy składniki. 8.Pieczemy w piekarniku około 30 - 40 minut, bez termoobiegu.
anoorek
wśród składników sosu powinna być 1 łyżka oliwy lub oleju! (zamiast 3 łyżek, jak podano w przepisie)
z uwagi na to, że nie można w tym portalu (póki co) edytować własnych przepisów, postarałam się to zrobić w komentarzu... trochę to głupio wygląda :) no cóż... przy okazji apeluję do administratora o tę funkcję "edycji własnych przepisów"
za pomyłkę przepraszam, jeszcze raz życzę smacznegoooo! :D
Pozdrawiam - autorka pizzy anoorka :)