2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pizza z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pełnoziarniste ciasto i nadzienie z kaszy jęczmiennej pieczarek i papryki,to miła odmiana zwykłej pizzy,smakowała bardzo fajnie:)

Pizza z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z kaszą jęczmienną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza z kaszą jęczmienną
Ciasto: Mąkę pszenną przemieszać z mąką pełnoziarnistą posolić wbić jajka oraz dolać ciepłą wodę.Mleko podgrzać lekko w rondelku z cukrem dodać drożdże oprószyć łyżką mąki pszennej i zostawić do wyrośnięcia zaczynu.Gdy już jest gotowy wlać do mąki i ręką wyrobić gładkie ciasto pod koniec wyrabiania dolać oliwę.Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Następnie ciasto podzielić na dwie lub trzy części w zależności jak duże okrągłe placki chcemy mieć i na stolnicy rozwałkować .Odstawić na 10 minut aby ciasto podrosło. Nadzienie: Kaszę jęczmienną wrzucić na osolony wrzątek i ugotować na sypko tak jak pisze na opakowaniu.Przestudzić,przesypać do miski.Pieczarki umyć z papryki wydrążyć nasiona posiekać w kostkę wszystko razem wymieszać z kaszą doprawić do smaku,nadzienie wyłożyć na placki posypać grubo tartym serem piec w nagrzanym do 190*c piekarniku przez około 20 minut.Przed podaniem posypać natką.
Pizza z kaszą jęczmienną
z podanych składników przygotowujemy ciasto drożdżowe
Pizza z kaszą jęczmienną
siekamy dodatki paprykę i pieczarki do farszu
Pizza z kaszą jęczmienną
rozkładamy farsz na cieście drożdżowym...
Pizza z kaszą jęczmienną
posypujemy grubo tartym serem i pieczemy