Sposób przygotowania:
Pizza z kaszą jęczmienną
Ciasto: Mąkę pszenną przemieszać z mąką pełnoziarnistą posolić wbić jajka oraz dolać ciepłą wodę.Mleko podgrzać lekko w rondelku z cukrem dodać drożdże oprószyć łyżką mąki pszennej i zostawić do wyrośnięcia zaczynu.Gdy już jest gotowy wlać do mąki i ręką wyrobić gładkie ciasto pod koniec wyrabiania dolać oliwę.Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Następnie ciasto podzielić na dwie lub trzy części w zależności jak duże okrągłe placki chcemy mieć i na stolnicy rozwałkować .Odstawić na 10 minut aby ciasto podrosło. Nadzienie: Kaszę jęczmienną wrzucić na osolony wrzątek i ugotować na sypko tak jak pisze na opakowaniu.Przestudzić,przesypać do miski.Pieczarki umyć z papryki wydrążyć nasiona posiekać w kostkę wszystko razem wymieszać z kaszą doprawić do smaku,nadzienie wyłożyć na placki posypać grubo tartym serem piec w nagrzanym do 190*c piekarniku przez około 20 minut.Przed podaniem posypać natką.