Spotkanie Akademii Smaku Siemens "Dekoracja Stołu" rozpoczęło się wykładem, podczas którego uczestnicy dowiedzieli się m.in. jak wykorzystać trawę niedźwiedzią i codzienne przedmioty do stworzenia wyjątkowej dekoracji. Ekspertka zdradziła nam także swoje pomysły i triki na szybkie i efektowne wielkanocne stylizacje stołu. Po części teoretycznej uczestnicy warsztatów mieli możliwość wykorzystać w praktyce zdobytą wiedzę.
W tym czasie w kuchni, pod czujnym okiem szefa kuchni Konrada Birka, powstawały pyszne i wykwintne dania. Kucharze zabrali nas w prawdziwą kulinarną podróż - podano dania orientalne, z kuchni francuskiej i włoskiej.
Goście mieli okazję spróbować zupy cebulowej z brandy i serem gruyère, piersi z kurczaka nadziewanej szpinakiem, serem mozzarella i owiniętej pancettą czy orzechowych bez. Największym zaskoczeniem były jednak yakitori z łososia z sałatką z owoców południowych.


W tym czasie w kuchni, pod czujnym okiem szefa kuchni Konrada Birka, powstawały pyszne i wykwintne dania. Kucharze zabrali nas w prawdziwą kulinarną podróż - podano dania orientalne, z kuchni francuskiej i włoskiej.
Goście mieli okazję spróbować zupy cebulowej z brandy i serem gruyère, piersi z kurczaka nadziewanej szpinakiem, serem mozzarella i owiniętej pancettą czy orzechowych bez. Największym zaskoczeniem były jednak yakitori z łososia z sałatką z owoców południowych.
Zobacz jak bawili się zaproszeni goście? Jak poradzili sobie podczas zajęć praktycznych? Zapraszamy na relację z warsztatów.