Polskie Jadło Klasyka Polska w Warszawie

Od marca br. restauracja Polskie Jadło Klasyka Polska w Warszawie oferuje w menu 20 rodzajów domowych pierogów.

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Polskie Jadło Klasyka Polska w Warszawie
Wnętrze restauracji Polskie Jadło Klasyka Polska w Alejach Jerozolimskich w Warszawie inspirowane jest architekturą bogatego polskiego dworu z charakterystyczną inscenizacją pomieszczeń takich, jak izby czeladne, dworskie kuchnie czy salonik myśliwski. Na wnętrze składają się różnej wielkości pomieszczenia pozwalające na zorganizowanie zarówno dużych, jak i mniejszych biznesowych spotkań.

Zaletą restauracji jest niewątpliwa umiejętność połączenia wyrafinowanych dań kuchni polskiej i ościennych z prostą, acz znakomitą kuchnią tradycyjną – i to wszystko za rozsądną cenę. Uzupełnieniem sielskiej atmosfery restauracji jest bez wątpienia piec, z którego wnętrza serwowanych jest wiele specjałów.

Od marca br. restauracja Polskie Jadło Klasyka Polska w Warszawie oferuje w menu 20 rodzajów domowych pierogów. Dodatkowo zainstalowany został piec, z którego - na oczach klienta - serwowane są specjały takie, jak kilka rodzajów ręcznie tartych placków ziemniaczanych, zapiekane pierogi, podpłomyki oraz szereg innych dań.

„Myślę, że restauracja została dobrze przyjęta przez mieszkańców Warszawy, a rozszerzenie formuły cenowej w istotny sposób wpłynęło na liczbę klientów w porze lunchowej. Wprowadzenie nowego konceptu Sztuka Pieroga z szerokim asortymentem 20 różnych ich rodzajów stworzyło najszerszą ofertę pierogową w Warszawie. Już teraz możemy mówić o przyroście klientów na poziomie 15-20%, ale pamiętać należy, że jest to dopiero okres rozbiegowy. Szacujemy, że ogólna liczba odwiedzających nas gości wzrośnie o 50%, co w istotny sposób wpłynie na powiększenie zysków placówki.” - powiedział Jan Kościuszko, Prezes Zarządu Grupy Kościuszko Polskie Jadło.