Wrzesień to miesiąc dojrzewających jabłek. To właśnie we wrześniu są one najbardziej soczyste, mają najwspanialszy smak i aromat. Doskonałe są zarówno w naturalnej postaci, jako mus, kompot i oczywiście jako dodatek do ciast. Proponujemy pyszną szarlotkę, która posypana cukrem pudrem lub podana z bitą śmietaną przyniesie rozkosz podniebienia wszystkim smakoszom. Do jej przygotowania oprócz jabłek będą potrzebne przyprawy do pieczenia i bakalie Świdnicki.
Przyprawy do ciast i bakalie Świdnicki doskonale nadają się do różnego rodzaju wypieków i deserów, aromatyczny cynamon Świdnicki nadaje im charakterystycznego smaku a słodkie rodzynki dodatkowo je wzbogacają. Do spulchnienia ciasta można użyć proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej Świdnicki a dla pięknego aromatu, zamiast trudnodostępnych i drogich lasek wanilii wystarczy użyć cukru waniliowego Świdnicki.
Przyprawy do ciast i bakalie Świdnicki doskonale nadają się do różnego rodzaju wypieków i deserów, aromatyczny cynamon Świdnicki nadaje im charakterystycznego smaku a słodkie rodzynki dodatkowo je wzbogacają. Do spulchnienia ciasta można użyć proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej Świdnicki a dla pięknego aromatu, zamiast trudnodostępnych i drogich lasek wanilii wystarczy użyć cukru waniliowego Świdnicki.